Kuřecí stehna na hruškách: Skvělé propojení ovoce, masa a sladké marinády z vína a javorového sirupu!

Dnes si ukážeme recept na kuřecí stehna na hruškách, ke kterým se sladká chuť ovoce velmi dobře hodí. Recept je jednoduchý a rychlý, což při vaření velmi oceňuji. A jsem si jistý, že vy také. Připomíná mi nedělní kuře z mého dětství, kdy se vždy podávalo s rýží a domácím kompotem, ale tato verze je zdravější, rychlejší a modernější, zejména v tom, že se v ní skvěle snoubí chutě šťavnatého masa, vína a javorového sirupu. Jdeme na to!

kuřecí stehna na hruškách: skvělé propojení ovoce, masa a sladké marinády z vína a javorového sirupu!
Zdroj: kobieta.interia.pl
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Kuřecí stehna na hruškách s marinádou z vína a javorového sirupu

Co budeme potřebovat:

na mäso:

  • 8 ks kuřecí stehna nižší
  • 2 ks hruška
  • 1 ks červená cibule

na marinádu:

  • 100 ml bílé víno
  • 2 PL slunečnicový olej
  • 2 PL javorový sirup
  • podle chuti sůl, mletý černý pepř


Jak budeme postupovat:

  • Ve velké míse připravte marinádu z vína, oleje a javorového sirupu a dochuťte ji solí a pepřem.
  • Kuřecí stehna vložte do mísy s marinádou a nechte je asi 30 minut stát při pokojové teplotě.
  • Vyjměte je z marinády (marinádu nevylévejte), rozložte je na plech, podlijte asi 2 dc vody a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C asi na 20 minut.
  • Mezitím nakrájejte hrušky (se slupkou) a cibuli na tenké plátky a vložte je do zbývající marinády.
  • Po 20 minutách položte na stehna hrušky a cibuli a pečte při nižší teplotě 170 °C dalších 15 až 20 minut.
  • Podávejte s pečenými brambory nebo rýží vařenou v páře.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na kuřecí stehna na hruškách s marinádou z vína a javorového sirupu zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na bramborové košíčky se sýrem, cibulí a majonézou.