Navrstvěte s námi tento lahodný dort, který kombinuje: lehký dort, sladká jablka, jemný pudinkový krém a hříšný karamel s mandlemi.
Korpus:
- 4 ks vajec
- 3 lžíce studené vody
- 150 g moučkového cukru
- 125 g polohrubé mouky
Jablková plnka:
- 4 ks jablko
- 3 PL krystalový cukr
- 1 PL citronová šťáva
- 1 balení vanilkový puding
- 500 ml voda
- mletá škořice – podle chuti
Krém:
- 400 g jemný tvaroh
- 1 balícek vanilkový cukr
- 3 PL práškový cukr
- 250 ml smetana na šlehání
- 1 ks ztužovač šlehačky
Na ozdobu:
- cukor, voda, mandle
1. Korpus: Přidejte cukr a šlehejte do ztuhnutí. Postupně zašlehejte žloutky a poté mouku. Těsto přeložte do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Vložte do předehřáté trouby. Po upečení nechte vychladnout.
2. Jablečná náplň: Jablka očistěte a nastrouhejte. Dejte je do hrnce s cukrem, skořicí a citronovou šťávou. Podlijte trochou vody a povařte. Vanilkový pudink rozmíchejte ve vodě a nalijte ho na jablka.
3. Na upečený korpus nalijte mírně vychladlou jablečnou náplň a nechte ji vychladnout.
4. Krém: Tvaroh utřete s cukrem a vyšlehejte se smetanou ke šlehání. Šlehačku lehce vmíchejte do sýrového krému.
5. Na vychladlý dort naneste krém a nechte ho alespoň 2 hodiny v chladničce.
6. Dekorace: Cukr dejte do hrnce s těžkým dnem a zakápněte trochou vody. Rozpusťte v karamelu. Na suché pánvi opražte mandle.
7. Před podáváním dort pokapejte karamelem a posypte nasekanými mandlemi.