Jablečný koláč s karamelem a mandlemi – Vynikající a velmi chutný

Navrstvěte s námi tento lahodný dort, který kombinuje: lehký dort, sladká jablka, jemný pudinkový krém a hříšný karamel s mandlemi.

Jablečný koláč s karamelem a mandlemi. Vynikajíci a velmi chutný
Zdroj: iStockphoto

Korpus:

  • 4 ks vajec
  • 3 lžíce studené vody
  • 150 g moučkového cukru
  • 125 g polohrubé mouky

Jablková plnka:

  • 4 ks jablko
  • 3 PL krystalový cukr
  • 1 PL citronová šťáva
  • 1 balení vanilkový puding
  • 500 ml voda
  • mletá škořice – podle chuti

Krém:

  • 400 g jemný tvaroh
  • 1 balícek vanilkový cukr
  • 3 PL práškový cukr
  • 250 ml smetana na šlehání
  • 1 ks ztužovač šlehačky

Na ozdobu:

  • cukor, voda, mandle

1. Korpus:  Přidejte cukr a šlehejte do ztuhnutí. Postupně zašlehejte žloutky a poté mouku. Těsto přeložte do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Vložte do předehřáté trouby. Po upečení nechte vychladnout.

2. Jablečná náplň: Jablka očistěte a nastrouhejte. Dejte je do hrnce s cukrem, skořicí a citronovou šťávou. Podlijte trochou vody a povařte. Vanilkový pudink rozmíchejte ve vodě a nalijte ho na jablka.

3. Na upečený korpus nalijte mírně vychladlou jablečnou náplň a nechte ji vychladnout.

4. Krém: Tvaroh utřete s cukrem a vyšlehejte se smetanou ke šlehání. Šlehačku lehce vmíchejte do sýrového krému.

5. Na vychladlý dort naneste krém a nechte ho alespoň 2 hodiny v chladničce.

6. Dekorace: Cukr dejte do hrnce s těžkým dnem a zakápněte trochou vody. Rozpusťte v karamelu. Na suché pánvi opražte mandle.

7. Před podáváním dort pokapejte karamelem a posypte nasekanými mandlemi.