Palačinky se sýrem a bylinkami – neuvěřitelně chutné a jemné

Palačinky se sýrem a bylinkami se připravují snadno a rychle. Budete překvapeni jejich neuvěřitelnou chutí a jemnou strukturou! Pojďme na recept!

Palačinky se sýrem a bylinkami
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Palačinky se sýrem a bylinkami

Co budeme potřebovat:
  • 170 g mouky
  • 500 ml mléka (vlažného nebo pokojové teploty)
  • 150 g tvrdého sýra
  • 2 vejce (při pokojové teplotě)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g kopru (můžete jej nahradit petrželkou nebo koriandrem)
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli

Jak budeme postupovat:

1. Vejce rozklepněte do hluboké mísy. Přidejte sůl a cukr. Vše vyšlehejte metličkou do hladka. Přidejte teplé mléko a promíchejte.

2. Mouku prosejeme společně s práškem do pečiva. Přidejte nastrouhaný sýr a promíchejte.

3. Poté tekutou směs postupně vmíchejte do tuhé směsi a velmi dobře promíchejte stěrkou, aby se nevytvořily hrudky.

4. Přidejte nasekaný kopr, česnek prolisovaný lisem na česnek a olej. Velmi dobře promíchejte a nechte těsto 10-15 minut odpočinout.

Palačinky se sýrem a bylinkami
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Rozpalte pánev a vymažte ji trochou oleje. Těsto promíchejte tak, aby se sýr odlepil ode dna mísy, vlijte ho naběračkou na připravenou pánev a rozetřete ho do tenké rovnoměrné vrstvy.

Palačinky se sýrem a bylinkami
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Palačinky smažte z obou stran do zlata. Přeneste je na talíř. Přikryjte je potravinářskou fólií a nechte je 5 minut odpočívat: tím okraje změknou, aniž by se namazaly máslem.

Palačinky se sýrem a bylinkami
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Palačinky podávejte se zakysanou smetanou.

Palačinky se sýrem a bylinkami
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní recept na palačinky se sýrem a bylinkami zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Vyzkoušejte také Norský pěnový zákusek: Neuvěřitelně jemný a lahodný – připravte si ho i Vy!