Třešňová bublanina – zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka

Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Tato třešňová bublanina je tak jednoduchá, že už na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Chutná bublanina s lahodným čerstvým ovocem nikdy nezklame.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Zdroj: iStockphoto

Třešňová bublanina

Co budeme potřebovat:
  • 4 ks vajec
  • 130 g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lžička citronové kůry
  • 2 lžíce oleje
  • 200 g hladké mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 500 g třešní
  • moučkový cukr na posypání, máslo na vymazání a mouka na vysypání plechu

Jak budeme postupovat:

1. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky dejte do mísy s moučkovým cukrem a vanilkou – vyšlehejte do hladka. Pak přidejte citronovou kůru, olej, mouku a prášek do pečiva. Do bílků přidejte sůl a šlehejte je do tuha. Lehce vmíchejte do těsta.

2.  Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte plech máslem a vysypte ho moukou. Třešně omyjte, vypeckujte.

3. Připravené těsto nalijte na plech, posypte třešněmi a pečte v předehřáté troubě asi 20 až 30 minut.

4. Upečený koláč posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na třešňovou bublaninu i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také: Tradiční hrníčková kakaová bublanina s ovocem.