Tradiční hrníčková kakaová bublanina s ovocem

Není nad jednoduché hrnkové koláče, které máte připravené za pár minut. Bublanina je velmi oblíbená. Můžete ji péct nejen v létě s čerstvým ovocem, ale i v zimě s ovocem mraženým nebo kompotovaným. Já miluji bublaniny s ovocem a samozřejmě obměňuji i těsto. Toto kakaové těsto se hodí hlavně s malinami a třešněmi. Těsto je po upečení krásně jemné a nadýchané a hlavní je to, že ovoce vám zůstane navrchu. Pojďme na to – kakaová bublanina s ovocem!

Tradiční hrníčková kakaová bublanina s ovocem
Zdroj: cookpad.com
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Hrníčková kakaová bublanina s ovocem

Co budeme potřebovat:
  • 3 ks vejce
  • 1 šálek moučkový cukr
  • 2 šálky polohrubá mouka
  • 1/2 balíčku prášek do pečiva
  • 2 PL kakao
  • 1,5 dl olej
  • 2 dl mléko
  • podle chuti maliny, borůvky, ostružiny…


Jak budeme postupovat:

  • K přípravě použijte hrnek o objemu 250 ml.
  • Vejce a moučkový cukr dejte do mísy a šlehejte do pěny. Přidejte mléko a olej. Vše lehce promíchejte.
  • Připravte si druhou mísu a smíchejte v ní mouku, prášek do pečiva a kakaový prášek. Poté tuto směs vmíchejte do těsta.
  • Plech vyložte pečicím papírem a nalijte na něj připravené těsto.
  • Na těsto položte maliny, ostružiny a borůvky.
  • Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 20 až 25 minut.
  • Před podáváním posypte moučkovým cukrem.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na kakaovou bublaninu s ovocem i Vašim přátelům! Doporučujeme: Dědečkův oblíbený „BLESK“: Mandarinkový hrníčkový dort s třešněmi, který zbožňujeme!