Ořechová roláda s mascarpone a višňovým džemem

Ořechová roláda s mascarpone a višňovým džemem – dokonalá krása, která se bude líbit a chutit každému.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Ořechová roláda s mascarpone a višňovým džemem

Co budeme potřebovat:

roláda:

  • 6 ks vajec
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 6 lžic krystalový cukr
  • 1 KL prášku do pečiva
  • 1 špetka soli

krém:

  • 500 g mascarpone
  • 150 g moučkový cukr
  • 2 PL mandlový likér

na ozdobu:

  • 5 PL višňového džemu
  • 100 g lískové oříšky (nebo jiné oříšky)

Jak budeme postupovat:

1. Předehřejte troubu na 180 °C.

2. Vejce rozklepněte a bílky vyšlehejte se solí a cukrem do tuhého krému. Po jednom zašleháme žloutky a nakonec prosátou mouku s práškem do pečiva.

3. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 10 až 15 minut.

4. Po upečení těsto vyklopíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem, odstraníme papír a těsto srolujeme. Necháme zcela vychladnout.

5. Mascarpone vyšleháme s likérem a cukrem dohladka.

6. Džem s kousky višní promícháme se lžící vody, aby se lépe roztíral.

7. Ořechy nasekáme najemno a lehce je opražíme na suché pánvi.

8. Vychladlé těsto rozválíme, vnitřek potřeme džemem a 2/3 krému a opět stočíme do rolády. Povrch potřete zbylým krémem, posypte ořechy a nechte ztuhnout.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní recept na ořechovou roládu s mascarpone a višňovým džemem zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Doporučujeme: Slavnostní MALINOVÁ roláda s mascarpone a mandlemi!