Máte rádi všechno sladké a hlavně nepečené? Pak je pro vás tento recept ideální. Příprava nezabere víc než 30 minut a nepotřebujete k ní mouku ani bílý cukr, takže je vhodná, i když si hlídáte linii. Tyto ovesné řezy s čokoládou se skvěle hodí ke svačině nebo jako energetická vzpruha k odpolední kávě.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Ovesné řezy s čokoládou
Co budeme potřebovat:
- 180 g ovesné vločky
- 70 g mandle
- 20 g strouhaný kokos
- 50 g rozinky
- 1 špetka sůl
- 80 g javorový sirup (nebo med)
- 120 g arašídové máslo
- 30 g kokosový olej
na polevu:
- 150 g hořká čokoláda
- 1 PL kokosový olej
Jak budeme postupovat:
- Vločky, mandle, kokos a rozinky odvažte do kuchyňského robotu. Přidejte špetku soli a vše rozmixujte na sypkou směs.
- V hrnci na mírném ohni zahřejte javorový sirup, kokosový olej a arašídové máslo.
- Směs přelijte do kuchyňského robotu spolu s ovesnou směsí a znovu dobře promíchejte.
- Těsto navrstvěte do malé formy (20×20 cm) vyložené pečicím papírem. Vyhlaďte a dejte stranou.
- Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a vmíchejte kokosový olej, aby se leskla.
- Hotovou polevu nalijte a poté rozetřete na vločkové těsto a dejte asi na 60 minut do chladničky.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také recept na vynikající čokoládovo-ovesné sušenky bez pečení, které si zamilujete!