Tradiční ořechová roláda s medem z hrnku připravená podle babiččina bleskového receptu

Vlašské ořechy jsou vždy oblíbené a během dlouhých zimních víkendů se skvěle hodí do koláčů a dezertů. Připravili jsme pro vás ořechovou roládu jako zvláštní, jednoduchou a nesmírně chutnou inspiraci, které odolá jen málokterý milovník ořechových dezertů.

Příprava je poměrně jednoduchá, ale výsledkem nepohrdne žádný člen vaší rodiny. Tato ořechová roláda s medem z hrnku je tak akorát sladká a zejména teď příjemně provoní váš byt. Na této lahodné ořechové roládě si pochutná každý!

Tradiční ořechová roláda s medem z hrnku
Zdroj: goodcookbook.ru
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Ořechová roláda s medem z hrnku

Co budeme potřebovat:

na těsto:

  • 5 vajec
  • 1 lžíce medu
  • 1 hrnek polohrubé/hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ šálku krystalového cukru
  • vanilkové aroma

na krém:

  • 1 plechovka karamelového salka
  • 1 šálek mletých ořechů
  • 2 lžíce medu
  • čajová lžička mleté skořice
  • mleté ořechy (nahoře)


Jak budeme postupovat:

  • Troubu zapneme na 180 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem. Vejce vyšleháme s cukrem do hladké pěny. Vmícháme med a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a nakonec přimícháme také vanilkové aroma. Těsto rovnoměrně navrstvíme na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 10-15 minut.
  • Krém: Všechny ingredience na krém smíchejte v míse. Upečený plát těsta potřete krémem. Ne celou smetanu. Část krému si dejte stranou. Pečivo pevně srolujte a potřete ho zbývajícím krémem.
  • Roládu lze srolovat vcelku nebo ji rozříznout naplocho a obalit ořechy. Jednoduše ji v nich zabalte. Hotovo!

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento skvělý recept na ořechovou roládu s medem z hrnku i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Nejlepší domácí jablečný koláč z hrnku – Užije si ho celá rodina i přátelé