Rychlý oběd, který mě zachrání vždy, když jsem opravdu bezradná a nevím, co připravit. Ingredience na tyto křupavé placky vždycky najdu doma. Vyzkoušejte tyto domácí cibulové placky z cibule, šunky a sýra podle mého receptu jako chutnou přílohu nebo rychlý a chutný oběd jako od babičky!
Přikládáme také jednoduchý recept na řepné aioli jako dresink, který se k plackům skvěle hodí!
Křupavé cibulové placky z cibule, šunky a sýra
Co budeme potřebovat:
- 1 velká cibule nakrájená nadrobno
- 150 g šunky, jemně nakrájené nebo nastrouhané
- 100 g hladké mouky
- 50-70 g strouhaného sýra
- 1 vejce
- 100 ml kefíru, mléka nebo zakysané smetany
- 2 stroužky česneku (rozdrcené nebo jemně nasekané)
- 1 lžíce jemně nasekané pažitky
- sůl a pepř podle chuti
- sušený tymián
- olej
na řepné aioli jako dresink:
- ½ šálku majonézy
- 3 lžíce vařené jemně nastrouhané červené řepy
- 1 prolisovaný stroužek česneku
Jak budeme postupovat:
- Všechny ingredience jednoduše smíchejte ve velké míse. Mělo by vám vzniknout těsto podobné konzistenci těsta na lívance, pokud se vám zdá příliš řídké nebo husté, přidejte více mouky nebo mléka.
- Lžící dávejte těsto na rozpálenou pánev a smažte na rostlinném oleji z obou stran dozlatova.
- Řepné aioli – Toto aioli z červené řepy se skvěle hodí jako dip. Potřebujete smíchat ½ šálku majonézy, 3 lžíce vařené jemně nastrouhané červené řepy a 1 prolisovaný stroužek česneku. Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento inspirativní recept na cibulové placky z cibule, šunky a sýra i Vašim přátelům! Doporučujeme také: Bramborové placky se sýrem, houbami a cibulí připravené na pánvi!