Chtěli jste někdy připravit pirohy, ale odrazovala vás složitá a časově náročná příprava? Pak pro vás dnes máme recept na úžasné bramborové pirohy s houbovou omáčkou a slaninou, s bleskovou přípravou. Jsou hotové za deset minut a houbová směs, kterou pro ně připravíte, chutná dokonale. Spolu s opečenou slaninou je to fantastická kombinace. Jedná se o vynikající pokrm, zejména pokud jste milovníky brambor.
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Bramborové pirohy s houbovou omáčkou a slaninou
Budeme potřebovat:
na pirohy:
- 400 g brambor
- 170 g hladké mouky
- 80 g hrubé mouky
- půl lžičky soli
- 1 lžička mleté červené papriky
na omáčku:
- 1 cibule
- 150 g žampionů
- 150 g slaniny
- olej
- koření
Postup:
- Brambory uvařte se slupkou, pak je oloupejte a prolisujte přes síto. Přidejte sůl a pepř.
- Postupně přidávejte mouku. Nyní těsto uhněťte.
- Rozdělte ho na 4 koblihy. Každé z nich nakrájejte na 3 cm silná kolečka a jemně je prohněťte prstem.
- Jednotlivé placičky vložte do vroucí osolené vody a promíchejte. Vařte asi 10 minut. Když vyplavou na hladinu, vyjměte je z vody.
- Na pánvi rozehřejte olej, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu, pepř a houby. Smažte dozlatova.
- Hotové placičky přelijte houbovou směsí.
Sdílejte tento recept na bramborové pirohy s houbovou omáčkou a slaninou i svým přátelům! Zkuste také recept na bramborové placky se sýrem a šunkou.