Domů Recepty

Pudinkové kostky s BeBe sušenkami a čokoládovou polevou

Pudinkové kostky s BeBe sušenkami a čokoládovou polevou
Zdroj: Lenka Jozefjakova

Tento oblíbený dezert je krásně vrstvený, krémový a plný chutí. Kombinuje kakaový korpus, vanilkový i karamelový pudinkový krém, vrstvu sušenek a lahodnou čokoládovou polevu.

Pudinkové kostky jsou ideální na oslavy, pohoštění pro návštěvu nebo jako sladká nedělní tečka. Výhodou je, že se připravují na plechu a po ztuhnutí se krájí na praktické porce. Pojďme na recept!

Další tipy na využití pudinku naleznete zde - Recepty s pudinkem.

Pudinkové kostky s BeBe sušenkami a čokoládovou polevou

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 4 vejce
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 ml oleje
  • 3 lžíce kakaa
  • 250 ml mléka
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva

Vanilkový krém:

  • 500 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinkové prášky
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 100 g moučkového cukru
  • 150 g másla

Karamelový krém:

  • 500 ml mléka
  • 2 karamelové pudinky
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g másla

Na ozdobu:

  • tmavé BeBe sušenky
  • čokoládovou polevu

👉 Náš tip: Jablečný koláč s pudinkovou náplní: Jednoduchá a rychlá příprava pro každého


Jak budeme postupovat:

1. Příprava korpusu: 

Vejce vyšlehejte s moučkovým cukrem. Přidejte olej, mléko, kakao, prášek do pečiva, mouku a vše dobře promíchejte. Nalijte těsto na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Nechte zcela vychladnout.

2. Příprava krému a vrstvení:

Uvařte z mléka, pudinkového prášku a cukru hustý pudink a nechte vychladnout. Máslo vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem a pak postupně zašlehávejte vychladlý pudink, až vznikne hladký krém. Natřete ho rovnoměrně na upečený korpus.

Na vanilkový krém poklaďte v jedné vrstvě tmavé BeBe sušenky.

👉 Náš tip: Karamelová bábovka s banány a BeBe sušenkami: Nepečený dezert

Stejně jako předtím uvařte hustý karamelový pudink, nechte vychladnout a pak zašlehejte s máslem a cukrem dohladka. Krém natřete na sušenky.

3. Čokoládová poleva:

Povrch rovnoměrně polijte čokoládovou polevou (můžete použít hotovou nebo si ji rozpustit z čokolády na vaření a trošky tuku).

4. Ztuhnutí a podávání:

Hotový zákusek uložte do lednice alespoň na 1–2 hodiny, ideálně přes noc. Po ztuhnutí krájejte na menší kostky ostrým nožem, který můžete pro lepší řez zahřívat.

Přejeme dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na sladké pochoutky!

 

🔗 Pokud hledáte další inspirace na pochoutky, doporučujeme vám prohlédnout i tyto recepty: