Plněné šunkové rohlíky: Nejlepší domácí recept na vláčné a křupavé pečivo

Hledáte dokonalý recept na měkké, nadýchané a křupavé rohlíky, které jsou naplněné šunkou a ideální na snídani, svačinu nebo jako pohoštění pro návštěvu? Tento recept vás nadchne svou jednoduchostí i fantastickou chutí!

Domácí plněné rohlíky provoní váš domov a chutnají lépe než ty z pekárny. Jsou skvělou alternativou ke klasickému pečivu a můžete je vzít na výlet, dětem do školy nebo servírovat jako občerstvení na oslavu.

Zdroj: Silvia Šutovská Horská

Následujte podrobný krok za krokem návod a upečte si ty nejlahodnější domácí rohlíky. Nezapomeňte se podívat na fotografie a tipy na vylepšení receptu níže!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Recept na plněné šunkové rohlíky

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 320 g hladké mouky
  • 100 g hrubé mouky
  • 200 ml vlažné vody
  • 6 lžic oleje
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžičky soli
  • 20 g droždí

Na náplň:

Na potření a posypání:

  • 1 rozšlehané vejce
  • Sezamová semínka

Jak budeme postupovat:

1️⃣ Příprava těsta

  • Do mísy nalijte vlažnou vodu, přidejte med a rozdrobte droždí. Nechte pár minut aktivovat, dokud se neobjeví pěna.
  • Přidejte hladkou a hrubou mouku, olej a sůl.
  • Vypracujte hladké a elastické těsto – ručně nebo v kuchyňském robotu.
  • Těsto zakryjte utěrkou a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.

2️⃣ Formování rohlíků

  • Vykynuté těsto rozdělte na 9 stejných bochánků.
  • Nechte je 10 minut odpočinout pro lepší zpracování.
  • Každý bochánek rozválejte na pomoučené ploše do tvaru elipsy.
  • Na širší stranu položte plátek šunky a těsto zamotejte do tvaru rohlíku.
Zdroj: Silvia Šutovská Horská
Zdroj: Silvia Šutovská Horská

3️⃣ Pečení rohlíků

  • Rohlíky skládejte na plech s pečicím papírem.
  • Povrch každého rohlíku nařízněte ostrým nožem nebo žiletkou.
  • Přikryjte utěrkou a nechte dokynout ještě 20 minut.
Zdroj: Silvia Šutovská Horská
  • Před pečením potřete vejcem a posypte sezamovými semínky.
  • Pečte v předehřáté troubě na 240 °C po dobu 10–12 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
Zdroj: Silvia Šutovská Horská

Tipy pro ještě chutnější rohlíky

✔ Pro výraznější chuť můžete do těsta přidat nastrouhaný sýr nebo bylinky.
✔ Náplň lze obměnit – zkuste plnit rohlíky sýrem, salámem nebo tvarohovou pomazánkou.
✔ Pokud spěcháte, můžete místo kynutého těsta použít listové těsto.
✔ Chcete zdravější variantu? Použijte celozrnnou mouku.


📌 Další recepty, které se vám budou líbit:

Nejlepší francouzské palačinky – vždy se povedou!
Recept na domácí rohlíky plněné šunkou

#plněnérohlíky #šunkovérohlíky #slanérohlíky #recept #snadnýrecept #rychlýrecept #pečivo #domácípečivo #svačina #pohoštění #googlediscovery

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Do zlatova zapečené rohlíky plněné sýrem a zeleninou. Neuvěřitelná delikatesa!