Hledáte dokonalý recept na měkké, nadýchané a křupavé rohlíky, které jsou naplněné šunkou a ideální na snídani, svačinu nebo jako pohoštění pro návštěvu? Tento recept vás nadchne svou jednoduchostí i fantastickou chutí!
Domácí plněné rohlíky provoní váš domov a chutnají lépe než ty z pekárny. Jsou skvělou alternativou ke klasickému pečivu a můžete je vzít na výlet, dětem do školy nebo servírovat jako občerstvení na oslavu.

Následujte podrobný krok za krokem návod a upečte si ty nejlahodnější domácí rohlíky. Nezapomeňte se podívat na fotografie a tipy na vylepšení receptu níže!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Recept na plněné šunkové rohlíky
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 320 g hladké mouky
- 100 g hrubé mouky
- 200 ml vlažné vody
- 6 lžic oleje
- 1 lžíce medu
- 2 lžičky soli
- 20 g droždí
Na náplň:
- 9 plátků šunky
Na potření a posypání:
- 1 rozšlehané vejce
- Sezamová semínka
Jak budeme postupovat:
1️⃣ Příprava těsta
- Do mísy nalijte vlažnou vodu, přidejte med a rozdrobte droždí. Nechte pár minut aktivovat, dokud se neobjeví pěna.
- Přidejte hladkou a hrubou mouku, olej a sůl.
- Vypracujte hladké a elastické těsto – ručně nebo v kuchyňském robotu.
- Těsto zakryjte utěrkou a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.
2️⃣ Formování rohlíků
- Vykynuté těsto rozdělte na 9 stejných bochánků.
- Nechte je 10 minut odpočinout pro lepší zpracování.
- Každý bochánek rozválejte na pomoučené ploše do tvaru elipsy.
- Na širší stranu položte plátek šunky a těsto zamotejte do tvaru rohlíku.


3️⃣ Pečení rohlíků
- Rohlíky skládejte na plech s pečicím papírem.
- Povrch každého rohlíku nařízněte ostrým nožem nebo žiletkou.
- Přikryjte utěrkou a nechte dokynout ještě 20 minut.

- Před pečením potřete vejcem a posypte sezamovými semínky.
- Pečte v předehřáté troubě na 240 °C po dobu 10–12 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé.

Tipy pro ještě chutnější rohlíky
✔ Pro výraznější chuť můžete do těsta přidat nastrouhaný sýr nebo bylinky.
✔ Náplň lze obměnit – zkuste plnit rohlíky sýrem, salámem nebo tvarohovou pomazánkou.
✔ Pokud spěcháte, můžete místo kynutého těsta použít listové těsto.
✔ Chcete zdravější variantu? Použijte celozrnnou mouku.
📌 Další recepty, které se vám budou líbit:
➡ Nejlepší francouzské palačinky – vždy se povedou!
➡ Recept na domácí rohlíky plněné šunkou
#plněnérohlíky #šunkovérohlíky #slanérohlíky #recept #snadnýrecept #rychlýrecept #pečivo #domácípečivo #svačina #pohoštění #googlediscovery
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Do zlatova zapečené rohlíky plněné sýrem a zeleninou. Neuvěřitelná delikatesa!