Domácí bochánky z kynutého těsta s bohatou masovou náplní

Hledáte skvělý recept na domácí pečivo? Tyto plněné bochánky s masovou náplní jsou naprosto nadýchané, vláčné a neodolatelně chutné. Křupavý zlatavý povrch a šťavnatá masová náplň uvnitř z nich dělají perfektní volbu na oběd, večeři, svačinu nebo slavnostní pohoštění. Připravte si domácí kynuté těsto a vychutnejte si čerstvé pečivo plněné lahodným mletým masem.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Delikátní domácí bochánky z nadýchaného těsta s bohatou masovou náplní
Zdroj: Magie des Backens

Domácí bochánky z kynutého těsta s masovou náplní

Co budeme potřebovat:

🔹 Na kynuté těsto:

  • 300 ml teplé vody
  • 35 g cukru
  • 10 g sušeného droždí
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 60 ml rostlinného oleje
  • ½ lžičky soli
  • 500–600 g hladké mouky

🔹 Na masovou náplň:

  • 400 g mletého masa (hovězí nebo vepřové, případně směs)
  • 1 cibule (jemně nakrájená)
  • ½ lžičky sušené bazalky
  • ½ lžičky černého mletého pepře
  • ½ lžičky soli

🔹 Na smažení:

  • Rostlinný olej

Jak budeme postupovat:

1. Příprava těsta: Do velké mísy si nalijte teplou vodu, která by měla být příjemně vlažná, přisypejte cukr a sušené droždí. Vše jemně promíchejte metličkou, aby se cukr a droždí ve vodě rozpustily, pak přisypte hladkou mouku a důkladně promíchejte, dokud nezískáte hladkou směs bez hrudek.

Delikátní domácí bochánky z nadýchaného těsta s bohatou masovou náplní
Zdroj: Magie des Backens
Delikátní domácí bochánky z nadýchaného těsta s bohatou masovou náplní
Zdroj: Magie des Backens
Delikátní domácí bochánky z nadýchaného těsta s bohatou masovou náplní
Zdroj: Magie des Backens
Delikátní domácí bochánky z nadýchaného těsta s bohatou masovou náplní
Zdroj: Magie des Backens
Delikátní domácí bochánky z nadýchaného těsta s bohatou masovou náplní
Zdroj: Magie des Backens

2. Mísu zakryjte čistou kuchyňskou utěrkou a nechejte těsto odpočívat na teplém místě po dobu 15 minut, během kterých kvásek vzejde a začne se formovat základní těsto.

3. Příprava masové náplně: Do druhé mísy vložte mleté maso, ideálně mix hovězího a vepřového pro lepší chuťovou rovnováhu. Dochuťte sušenou bazalkou, černým mletým pepřem, solí a jemně mixovanou cibulí. Vše důkladně promíchejte, aby se koření s cibulí rovnoměrně rozprostřelo v mase. Náplň bude krásně aromatická a připravená na plnění.

Delikátní domácí bochánky z nadýchaného těsta s bohatou masovou náplní
Zdroj: Magie des Backens
Delikátní domácí bochánky z nadýchaného těsta s bohatou masovou náplní
Zdroj: Magie des Backens
Delikátní domácí bochánky z nadýchaného těsta s bohatou masovou náplní
Zdroj: Magie des Backens

4. Po 15 minutách těsto odkryjte, přilijte olej a opět jemně promíchejte. Postupně přisypávejte hladkou mouku, kterou zapracovávejte do těsta, dokud nezískáte hladké, pružné a měkké těsto.

Delikátní domácí bochánky z nadýchaného těsta s bohatou masovou náplní
Zdroj: Magie des Backens
Delikátní domácí bochánky z nadýchaného těsta s bohatou masovou náplní
Zdroj: Magie des Backens
Delikátní domácí bochánky z nadýchaného těsta s bohatou masovou náplní
Zdroj: Magie des Backens

5. Až bude těsto připravené, vyklopte ho na pomoučenou pracovní plochu. Jemně těsto prohněťte, aby bylo dokonale elastické a hladké. Poté z něj vytvarujte velkou kouli, kterou vložte do mísy, přikryjte utěrkou a nechejte kynout dalších 20–25 minut na teplém místě. Výsledkem bude nádherně nadýchané, hebké a pružné těsto.

Delikátní domácí bochánky z nadýchaného těsta s bohatou masovou náplní
Zdroj: Magie des Backens
Delikátní domácí bochánky z nadýchaného těsta s bohatou masovou náplní
Zdroj: Magie des Backens

6. Z vykynutého těsta odtrhněte malé kousky, ze kterých vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu. Tyto kuličky rozválejte nebo jemně roztáhněte prsty na malé placičky a doprostřed každé placičky položte lžičku připravené masové náplně. Okraje těsta opatrně spojte a pevně přitiskněte k sobě, aby náplň zůstala uvnitř a vytvarujte malé uzavřené bochánky.

Delikátní domácí bochánky z nadýchaného těsta s bohatou masovou náplní
Zdroj: Magie des Backens
Delikátní domácí bochánky z nadýchaného těsta s bohatou masovou náplní
Zdroj: Magie des Backens
Delikátní domácí bochánky z nadýchaného těsta s bohatou masovou náplní
Zdroj: Magie des Backens

7. Připravte si hlubší pánev a rozehřejte v ní dostatečné množství oleje na střední teplotu. Bochánky smažte z obou stran, dokud nebudou mít krásně zlatavou barvu a nebudou dokřupava opečené. Po usmažení bochánky opatrně přeneste na talíř s papírovým ubrouskem, který nasaje přebytečný olej.

Delikátní domácí bochánky z nadýchaného těsta s bohatou masovou náplní
Zdroj: Magie des Backens
Delikátní domácí bochánky z nadýchaného těsta s bohatou masovou náplní
Zdroj: Magie des Backens
Delikátní domácí bochánky z nadýchaného těsta s bohatou masovou náplní
Zdroj: Magie des Backens

8. Podávejte je s láskou, velkou chutí a nadšením.

Delikátní domácí bochánky z nadýchaného těsta s bohatou masovou náplní
Zdroj: Magie des Backens

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

VIDEO NÁVOD: