Majolkové pečivo: Křehké a nadýchané rohlíky, které vydrží měkké až do posledního sousta

Hledáte křehké a nadýchané rohlíky, které vydrží měkké až do posledního sousta? Majolkové pečivo je recept, který potěší vaše chuťové buňky a zároveň překvapí jednoduchostí přípravy. V tomto článku vám přináším svůj oblíbený recept na rohlíky s majonézou.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Zdroj: Jana Jančíková

Doporučujeme: Recept na domácí rohlíky plněné šunkou

Majolkové pečivo

Co budeme potřebovat:

  • 500 g hladké mouky
  • 1 sušené droždí (nebo půlka čerstvých kvasnic)
  • 125 ml vody
  • 125 ml mléka
  • 1 žloutek
  • 1 malá lžička cukru
  • 1 lžička soli (nebo podle chuti)
  • 1 lžíce oleje
  • 200 ml majonézy (např. Poličanka)

Jak budeme postupovat:

1. Kvásek: Z teplého mléka, vody, kvasnic a cukru připravte kvásek. Po vykynutí ho smíchejte s ostatními surovinami.

2. Vypracování těsta: Zpracujte hladké a nelepivé těsto a nechte ho kynout minimálně hodinu.

3. Formování rohlíků: Těsto rozdělte na 12 částí a nechte je chvilku kynout. Poté tvořte rohlíky nebo pletýnky a skládejte je na plech s pečicím papírem.

4. Konečné kynutí: Nechte pečivo kynout ještě cca 20 minut, potřete vodou a posypte podle chuti mákem a hrubozrnnou solí.

5. Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 190-200 °C cca 15-17 minut, podle typu vaší trouby.

Vyzkoušejte také: Upečte si domácí sádlové rohlíky, které jsou nejenom voňavé, ale také neskutečně chutné

Závěr:

Majolkové rohlíky nabízí perfektní kombinaci křehkosti a měkkosti, díky tajné ingredienci – majonéze. Jsou skvělým doplňkem k snídani, večeři nebo prostě jen tak k svačině. Vyzkoušejte a přesvědčte se sami o jejich jedinečné chuti!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Pokud hledáte další slanou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept: Tip na skvělé domácí pečivo – Pečené houstičky se sýrovou náplní!