Tento nepečený dezert nepečený dezert do sklenic s máslovými sušenkami je perfektní volbou pro všechny, kteří hledají rychlý a chutný způsob, jak oslnit své hosty. Kombinace křupavých sušenek, jemného vanilkového krému a lahodného čokoládového nádechu vytváří harmonii chutí, která potěší děti i dospělé. Díky jednoduché přípravě a atraktivnímu vzhledu ve sklenicích je tento dezert ideální pro oslavy, rodinné posezení nebo jako sladká tečka na závěr dne. Připravte si ho i vy a užijte si sladké potěšení!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Doporučujeme: Jahodový dezert s jogurtovým krémem ve sklenicích
Nepečený dezert do sklenic s máslovými sušenkami, vanilkovým a čokoládovým krémem
Co budeme potřebovat:
Sušenkový základ:
- 7-8 máslové sušenky
- 2 lžíce rozpuštěné máslo (30 g)
Vanilkový krém:
- 250 m mléka (1 šálek)
- 25 g kukuřičný škrob (3 lžíce)
- 50 g cukru (4 lžíce)
- 20 g másla (1½ lžíce)
Kakaový krém:
- 250 ml mléka (1 šálek)
- 25 g kukuřičný škrob (3 lžíce)
- 50 g cukru (4 lžíce)
- 20 g másla (1½ lžíce)
- 15 g kakaa (2 lžíce)
Na zdobení a posypání:
- mleté máslové sušenky
Jak budeme postupovat:
1. Sušenkový základ: Do nádobky od mixéru si vložte nalámané máslové sušenky, které pomelte ručním ponorným mixérem na jemný písek. Poté přesypejte do mísy a přilijte rozpuštěné máslo – pořádně promíchejte.
2. Vzniklý sušenkový základ si rovnoměrně nasypejte do sklenic/poháru a nechejte chvíli stranou.
3. Vanilkový krém: Do menšího hrnce si nalijte mléko, nasypejte kukuřičný škrob, přisypejte cukr a vmíchejte máslo – promíchejte. Postavte hrnec na sporák a za stálého míchání vařte krém na mírném ohni do zhoustnutí.
4. Získaný krém si rovnoměrně nalijte do připravených sklenic/poháru se sušenkovým základem a nechejte chvíli stranou.
5. Kakaový krém: Znovu do menšího hrnce nalijte mléko, nasypejte kukuřičný škrob, přisypejte cukr, vsypejte kakao a vmíchejte máslo – promíchejte. Postavte hrnec na sporák a za stálého míchání vařte krém na mírném ohni do zhoustnutí.
6. Získaný krém rovnoměrně lžící naneste do připravených sklenic/poháru se sušenkovým základem a vanilkovým krémem.
7. Na závěr dezert ozdobte-posypejte mletými sušenkami a podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.