Pokud i vy zbožňujete domácí pečivo a rádi si jej doma zkoušíte připravit, pak jste tu na správném místě! Dnes si společně přichystáme křehký a voňavý domácí chléb! Jakmile jednou vyzkoušíte toto domácí pečivo, tak na to kupované už si ani nevzpomenete! Příprava je díky přiloženému foto receptu a video návodu velice snadná a časově nenáročná!
Oslovili jsme vás touto dobrotou? Pojďme si tedy společně přichystat tento křehký a nadýchaný domácí chléb!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte náš recept na neslazené kynuté těsto: Perfektní pro koláče a buchty.
Výborný recept na domácí chléb:
Co budeme potřebovat:
- 500 g polohrubé mouky
- 375 ml vody
- 8 g droždí
- 10 g soli
Jak budeme postupovat:
1. Začneme tím, že si smícháme droždí s vodou.
2. Přidáme sůl a mouku.
3. Vypracujeme si hezké hladké těsto. Pod utěrkou necháme 60 minut kynout.
4. Jakmile nám těsto nakyne, tak do něj pomocí nože vytvoříme takovéto rýhy a pomoučníme jej.
5. Chléb umístíme do pečícího sáčku a necháme 20 minut odpočinout.
6. Pečeme při 220 stupních zhruba 25 minut a máme hotovo!
Dobrou chuť!
Další různorodé inspirace pro použití domácího kynutého těsta naleznete zde - Recepty s KYNUTÝM TĚSTEM!