Domácí salát Coleslaw je skvělá příloha k masům nebo jen tak s pečivem. Jeho příprava je jednoduchá a výsledkem je osvěžující, křupavý salát, který získáte kombinací zelí, mrkve, celeru a cibule s krémovou zálivkou.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty na SALÁTY!
Salát Coleslaw
Co budeme potřebovat:
- 1 lžíce soli
- 1 cibule
- Půlka celeru
- 2 mrkve
- 1 menší hlávkové zelí (asi 1 kg)
- 1 lžička octu (podle chuti)
- 200g majonézy (případně nahrazeno jogurtem nebo zakysanou smetanou)
- 2-3 lžíce cukru krupice
- Mletý pepř
Jak budeme postupovat:
1. Příprava zelí: Nakrájejte bílé zelí na tenké plátky a překrájejte příčně. Zasypejte zelí solí, promíchejte a nechte chvíli odležet, aby pustilo šťávu a zkřehlo. Poté slijte vodu a vymačkejte zbylou vodu ze zelí.
2. Příprava další zeleniny: Nastrouhejte mrkev na hrubo, celer na jemno a cibuli nakrájejte nadrobno. Vše promíchejte se zelím.
3. Příprava zálivky: Smíchejte cukr s majonézou (nebo alternativními ingrediencemi). Přidejte zálivku k zelenině a promíchejte.
4. Dochucení a odpočinek: Dochutíte octem, pepřem a případně solí podle potřeby. Nechte salát odpočívat v ledničce alespoň hodinu, ideálně do druhého dne.
Závěr:
Před podáváním salát dobře promíchejte. Tento Coleslaw je výborný jako příloha k různým druhům masa nebo jako lehký oběd s pečivem.
Dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.