Užijte si sladkou pohodu s těmito hebkými skořicovými šneky s lahodnou tvarohovou polevou, které jsou jako stvořené pro společné chvíle s rodinou. Jejich jemné těsto, voňavá skořicová náplň a krémová poleva vás dostanou do sladkého nebe. Ideální na víkendové snídaně nebo odpolední posezení u kávy. Tento recept si zamilují jak děti, tak i dospělí!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Další fantastické recepty s využitím tvarohu naleznete zde - INSPIRACE NA RECEPTY S TVAROHEM.
Hebcí skořicoví šneci s tvarohovou polevou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 250 ml teplé mléko
- 70 g cukru
- 2,5 lžičky sušené droždí (8 g)
- 1 lžička soli
- 80 g rozpuštěné máslo
- 2 vejce
- 525 g mouky
Ostatní:
- mouka – na poprášení čisté plochy
- olej – na vymazání mísy
- máslo – na vymazání plechu
Plnění:
- 60 g změklé máslo
- 1 lžička hnědý cukr + 2 lžičky mleté skořice
Poleva:
- 140 g tvaroh
- 2-3 lžíce moučkový cukr
- několik lžic mléka – podle potřeby
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Nejprve si do mísy nalijte teplé mléko, nasypejte cukr a přisypejte sušené droždí – promíchejte metličkou a nechejte 5-10 minut působit.
2. Poté do mísy přisypejte sůl, vlijte rozpuštěné máslo a rozklepněte vejce – dobře promíchejte. Za stálého míchání postupně v několika fázích přisypávejte prosátou mouku – míchejte stěrkou. Těsto můžete také vypracovat ručně.
3. Poprašte čistý povrch moukou a položte těsto, které uhněte ručně do tvaru koule. Těsto by mělo být hladké a velmi měkké.
4. Připravte si mísu vymazanou olejem a vložte do ní kouli těsta, poté přikryjte fólií a nechejte 60 minut kynout na teplém místě. Po 60 minutách by jste měli získat nadýchané, pružné a hladké těsto.
5. Plnění: Do misky si nasypejte hnědý cukr a přisypejte mletou skořici – promíchejte.
6. Vykynuté těsto položte na čistý povrch poprášený moukou. Těsto rozválejte pomocí válečku o rozměrech 50/30 cm, poté po celé ploše ho rukama potřete změklým máslem a rovnoměrně posypejte skořicovým cukrem.
7. Následně těsto srolujte do rolky a na konci slepte. Pak nakrájejte na 15-16 kusů a pěkně vedle sebe je položte na plech vymazaný máslem. Přikryjte plech fólií a 40 minut je nechejte kynout na teplém místě.
8. Po 40 minutách odstraňte fólii a pečte je v předehřáté troubě 25-30 minut při 180 °C dozlatova.
9. Poleva: Do misky si vložte smetanový tvaroh a přisypejte moučkový cukr – promíchejte a během míchání postupně přilévejte mléko – šlehejte do hladké směsi.
10. Po upečení šneky potřete připravenou tvarohovou plevou a podávejte je s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pokud vás tento recept zaujal, určitě vyzkoušejte i tento:
Křehký tvarohový koláč s pěnou: Rychlá příprava a fantastický výsledek