Vyzkoušejte majonézové těsto a připravte si domácí pečivo: Stokrát lepší než kupované

Rohlíky plněné sýrem z majonézového těsta jsou neodolatelnou pochoutkou, která vás překvapí svou jemností a chutí. Majonézové těsto dodává rohlíkům měkkost a nadýchanost, zatímco rozpuštěný sýr uvnitř zajišťuje lahodnou sýrovou náplň, po které se budete olizovat. Ideální jako slaná svačina, k večeři nebo na posezení s přáteli. Tyto rohlíky jsou snadné na přípravu a rychle se stanou oblíbeným pokrmem vaší kuchyně!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Rohlíky plněné sýrem z majonézového těsta
Zdroj: coolinarika.com

Další různorodé inspirace pro použití domácího kynutého těsta naleznete zde - Recepty s KYNUTÝM TĚSTEM!

Rohlíky plněné sýrem z majonézového těsta

Co budeme potřebovat:

Pro těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 1 lžička cukru
  • 20 g čerstvého droždí
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 100 g majonézové pochoutky
  • 1 lžička soli

Před srolováním:

  • 100 g smetanového margarínu
  • 100 g sýru goudy

Před pečením:

  • 1 vejce
  • Sezam, kmín (podle chuti)

Jak budeme postupovat:

1. Příprava kvásku: Do vlažného mléka přidáme cukr a rozdrobené droždí. Necháme na teplém místě 10 minut vykynout kvásek.

2. Výroba těsta: Do mísy nalijeme kvásek, přidáme polovinu mouky smíchanou s majonézou a solí. Zbytek mouky smíchaný s práškem do pečiva postupně přidáváme do mísy, neustále hněteme, dokud nezískáme extrémně měkké, ale nelepivé těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě zdvojnásobit svůj objem.

3. Formování rohlíčků: Těsto rozdělíme na 16 kuliček, necháme je asi 10 minut odpočinout a pak začneme těsto vyválet do elipsy. Každou elipsu potřeme smetanovým margarínem, na jeden konec položíme tyčinku sýru goudy a celou elipsu srolujeme.

4. Pečení: Rohlíčky položíme na plech vyložený pečícím papírem, necháme ještě 30 minut nakynout. Poté je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem nebo kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě na 220 stupňů dozlatova.

Párečky ve slanině a v listovém těstíčku – Tip na slanou svačinku!

Servírování:

Hotové rohlíčky podávejte teplé nebo vychladlé. Jsou skvělé samotné, s máslem nebo jako doprovod k vašemu oblíbenému pokrmu. Tyto rohlíčky jistě zaujmou na jakémkoliv stolu díky své výjimečné chuti a krásnému vzhledu.

Přejeme vám dobrou chuť a úspěch při pečení těchto dokonalých rohlíčků z majonézového těsta!

Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty na DOMÁCÍ PEČIVO!

Pokud vás tento recept zaujal, určitě vyzkoušejte i tento:

Smažené bramborové bochánky plněné zeleninou, kuřecími prsy, žampiony a sýrem