Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na nepečený sušenkový čokoládový krémový dezert s ricottou. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Nepečený sušenkový čokoládový krémový dezert s ricottou
Co budeme potřebovat:
Čokoládový krém:
- 2 vejce nebo 2 žloutky
- 50 g cukr
- 1 lžička vanilkový cukr
- 25 g kukuřičný škrob
- 500 ml mléko
- 30 g másla
- 100 g čokoláda
- 70 g ricotta
- 30 g moučkový cukr
- 150 ml smetana ke šlehání
Ostatní:
- čerstvá pomerančová šťáva ze 2 pomerančů – na namáčení sušenek
- 100 g sušenky
Na zdobení:
- strouhaná čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Čokoládový krém: Do menšího hrnce vlijte vejce nebo žloutky a přisypejte cukr – promíchejte a během míchání postupně přisypávejte vanilkový cukr, kukuřičný škrob a přilévejte mléko. Hrnec položte na sporák a za stálého míchaní vařte na mírném ohni do hladkého krému. Nakonec do krému vmíchejte máslo a nakrájenou čokoládu – dobře promíchejte. Po uvaření krém přelijte do misky, přikryjte fólií a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
2. Do mísy dejte ricottu a přisypejte moučkový cukr – promíchejte stěrkou. Pak přilijte smetanu ke šlehání a šlehejte do tuhé pěny, do které během šlehání postupně přidávejte vychladlí vyšlehaný čokoládový krém. Vyšlehaný krém potom přendejte do zdobícího sáčku.
3. Připravte čerstvou vymačkanou pomerančovou šťávu a sušenky.
4. Na dno oválné mísy nejprve pomocí zdobícího sáčku naneste ve tvaru vlnek připravený krém, pak pokládejte sušenky namočené v pomerančové šťávě a znovu naneste krém. Postup ještě 2 krát zopakujte a ukončete vyhlazeným krémem.
5. Na závěr ozdobte-posypejte strouhanou čokoládou a uložte na 1 hodinu do lednice.
6. Podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!