Sháníte vynikající recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vepřový bůček pečený na pánvi ve skvělé lahodné omáčce. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Výsledek zaručeně stojí za to!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřový bůček pečený na pánvi v omáčce
Co budeme potřebovat:
- 1-1/2 kg vepřového bůčku
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- zázvor – podle chuti
- 2 zelené cibule
- 2-3 lžíce cukru
- 1-2 hvězdičky badyánu
- 1 lžička celého pepře
- 2-3 lžíce lehké sójové omáčky
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 300 ml vody
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si bůček, můžete pokud chcete vyčistit od blanky. Nakrájejte ho na vetší kousky a dejte ho na pánev bez másla a oleje.
2. Pečte asi 10 minut z každé strany do hněda.
3. Mezitím nakrájejte česnek nadrobno a cibuli na jemno.
4. Nakrájejte také zázvor na kolečka a zelenou cibuli na nudličky.
5. Upečený bůček přendejte na talíř a šťávu přelijte do mísy.
6. Na stejné pánvi přidejte cibuli a na středním plameni ji 2 minuty smažte. Poté přidejte opečený bůček, posypejte ho cukrem a 1-2 minuty ho nechte karamelizovat. Přidejte kolečka zázvoru, posypejte badyánem, celým černým pepřem, přidejte stonky zelené cibule, zalijte vodou, přilijte sójovou a ustřicovou omáčku – promíchejte. Přikryjte pokličkou a vařte společně 40-60 minut na mírném ohni.
7. Poté bůček přendejte na talíř a podávejte ho.
Přejeme dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.