Připravte si tento lahodný a zdravý zeleninový salát s dresinkem, který zaujme nejen svou chutí, ale i vizuálním vzhledem. Kombinace čerstvé zeleniny a lahodného dresinku vytvoří dokonalý pokrm, který se stane hvězdou každého stolu. Tento salát je nejen chutný, ale také plný vitamínů a minerálů, ideální pro lehký oběd nebo večeři. Vyzkoušejte tento recept a potěšte své chuťové pohárky i zdraví!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zeleninový salát s dresinkem
Co budeme potřebovat:
- 300-400 g bílé kapusty
- 1/2 cibule
- 300-400 g červené kapusty
- 1 žlutou papriku
- 1 rajče
- 1 okurku
- 1 zelené jablko
- 1 mrkev
- citronovou šťávu
- sůl
- černý pepř
Na dresink:
- 80 g zakysané smetany nebo bílého jogurtu
- 40 g majonézy (ideálně domácí majonézy bez oleje)
- 30 g hořčice
- 1 stroužek česneku
Na bruschettu:
- 1 chléb nebo bagetu
- kopr
- petržel
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- sůl
- černý pepř
Jak budeme postupovat:
1. Kapustu nakrájejte najemno a dejte do větší mísy. Přidejte nakrájenou cibuli, červenou kapustu a na malé kostičky nakrájenou žlutou papriku.
2. Přidejte nakrájené rajče, okurku a jablko.
3. Přidejte nastrouhanou mrkev.
4. Šťávu z 1/2 citronu nalijte na směs.
5. Dresink: Do menší misky přidejte zakysanou smetanu, majonézu, hořčici a dobře promíchejte. Přidejte rozetřený česnek a zamíchejte.
6. Zeleninovo-jablečný salát posypte solí a černým pepřem.
7. Na vrch přidejte dresink a vše dobře promíchejte.
8. Chléb nebo bagetu nakrájejte na tenké plátky a položte na plech vyložený pečícím papírem.
9. Plátky pokapejte olivovým olejem a dejte zapéct do trouby při 200 °C na 5-7 minut.
10. Kopr a petržel nasekejte najemno a přidejte do malé misky.
11. Přidejte olivový olej, nastrouhaný česnek, sůl a černý pepř, a dobře promíchejte.
12. Směs rovnoměrně rozetřete na opečené plátky chleba a podávejte se salátem.
Hotovo! Dobrou chuť!