Jemný zlatavý tvarohový koláč, který se rozplývá v ústech – Jednoduchá a rychlá příprava!

Tenhle recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný koláč. Krok za krokem vám představíme skvělý a na přípravu jednoduchý recept: Jemný zlatavý tvarohový koláč, který se rozplývá v ústech. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým pekařem či pekařkou, budete mít z této novinky dozajista radost. Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Jemný zlatavý tvarohový koláč, který se rozplývá v ústech - Jednoduchá a rychlá příprava!
Zdroj: Last Minute Kitchen

Jemný tvarohový koláč

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 175 g mouka
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky prášek do pečiva
  • 30 g cukr
  • 100 g studené máslo

Tvarohový krém:

  • 2 žloutky
  • 140 g cukr
  • 8 g vanilkový cukr
  • 15 g kukuřičný škrob
  • 40 ml slunečnicový olej
  • 500 g nízkotučný tvaroh
  • 2 vaječné bílky + 1 lžička citronová šťáva

Na zdobení a posypání:

  • moučkový cukr
  • rybíz
  • lísteček máty

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Do mísy nasypejte mouku, rozklepněte vejce, přisypejte prášek do pečiva, cukr a přidejte máslo – promíchejte mixérem a vypracujte ručně těsto.

Jemný zlatavý tvarohový koláč, který se rozplývá v ústech - Jednoduchá a rychlá příprava!
Zdroj: Last Minute Kitchen
Jemný zlatavý tvarohový koláč, který se rozplývá v ústech - Jednoduchá a rychlá příprava!
Zdroj: Last Minute Kitchen

2. Následně těsto pěkně rozprostřete, uhlaďte pomocí ruk do formy na pečení vystlanou pergamenem a propíchejte vidličkou.

3. Tvarohový krém: Do mísy rozklepněte vejce, nasypejte cukr, vanilkový cukr, kukuřičný škrob a přilijte olej – vyšlehejte. Nakonec vmíchejte nízkotučný tvaroh a poté jemně promíchejte do hladké směsi tvarohového krému.

Jemný zlatavý tvarohový koláč, který se rozplývá v ústech - Jednoduchá a rychlá příprava!
Zdroj: Last Minute Kitchen
Jemný zlatavý tvarohový koláč, který se rozplývá v ústech - Jednoduchá a rychlá příprava!
Zdroj: Last Minute Kitchen
Jemný zlatavý tvarohový koláč, který se rozplývá v ústech - Jednoduchá a rychlá příprava!
Zdroj: Last Minute Kitchen

4. Do jiné mísy nalijte vaječné bílky, které vyšlehejte a ke konci přilijte citronovou šťávu. Dobře promíchejte a bílkovou směs postupně vmíchejte do tvarohové směsi krému. Důkladně promíchejte a získáte jemný tvarohový krém.

Jemný zlatavý tvarohový koláč, který se rozplývá v ústech - Jednoduchá a rychlá příprava!
Zdroj: Last Minute Kitchen
Jemný zlatavý tvarohový koláč, který se rozplývá v ústech - Jednoduchá a rychlá příprava!
Zdroj: Last Minute Kitchen

5. Výsledný tvarohový krém nalijte na těsto ve formě, které pěkně rozetřete a uhlaďte.

Jemný zlatavý tvarohový koláč, který se rozplývá v ústech - Jednoduchá a rychlá příprava!
Zdroj: Last Minute Kitchen

6. Pečte v předehřáté troubě 50 minut při 180 °C. Po upečení koláč nechte vychladnout v troubě při pootevřených dvířkách, pak ho vyndejte z formy a odstraňte pergamen.

Jemný zlatavý tvarohový koláč, který se rozplývá v ústech - Jednoduchá a rychlá příprava!
Zdroj: Last Minute Kitchen

7. Na závěr koláč posypejte moučkovým cukrem a ozdobte rybízem nebo lístečkem máty.

Jemný zlatavý tvarohový koláč, který se rozplývá v ústech - Jednoduchá a rychlá příprava!
Zdroj: Last Minute Kitchen

Jemný zlatavý tvarohový koláč podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.

Jemný zlatavý tvarohový koláč, který se rozplývá v ústech - Jednoduchá a rychlá příprava!
Zdroj: Last Minute Kitchen

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: