Zapečené masové vrtulky s koprovou náplní obalené v slanině s křupavými brambory

Hledáte skvělý recept, kterým byste o víkendu pohostili svou rodinu? Pokud ano, pak jste na správném místě! Krok za krokem vám představíme skvělý recept na zapečené masové vrtulky s koprovou náplní obalené v slanině s křupavými brambory. Na nic nečekejte a pusťte se do přípravy, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Zapečené masové vrtulky s koprovou náplní obalené v slanině s křupavými brambory
Zdroj: Obľúbené recepty

Zapečené masové vrtulky s koprovou náplní obalené v slanině s křupavými brambory

Co budeme potřebovat:

Maso:

  • 1 kg vepřové maso
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti

Náplň:

  • 200 g měkké máslo
  • čerstvý nasekaný kopr – podle chuti
  • 1 lžička soli
  • 2 stroužky česneku

Na obalování:

  • 10 plátků uzená slanina

Příloha:

  • 1 kg brambor
  • 1,5 lžička soli
  • 0,5 lžičky černý mletý pepř
  • 0,5 lžička červená mletá paprika
  • 1 lžička sušený česnek
  • 1 lžička kurkuma
  • 1 lžička italské bylinky
  • 2 lžíce olivový olej

Jak budeme postupovat:

1. Vepřové maso nakrájejte na hrubší řezy, které přikryjte fólií a vyklepejte. Poté je posypejte  solí a černým mletým pepřem – masírujte rukou, aby se koření smíchalo. Potom přendejte do mísy, kterou přikryjte fólií a nechte 30 minut marinovat.

Zapečené masové vrtulky s koprovou náplní obalené v slanině s křupavými brambory
Zdroj: Obľúbené recepty
Zapečené masové vrtulky s koprovou náplní obalené v slanině s křupavými brambory
Zdroj: Obľúbené recepty
Zapečené masové vrtulky s koprovou náplní obalené v slanině s křupavými brambory
Zdroj: Obľúbené recepty

2. Náplň: Do mísy vložte měkké máslo, přidejte čerstvě nasekaný kopr, dochuťte solí a prolisovaným česnekem – dobře promíchejte.

Zapečené masové vrtulky s koprovou náplní obalené v slanině s křupavými brambory
Zdroj: Obľúbené recepty

3. Příloha: Do mísy vložte ozdobné kolečka brambor, které dochuťte solí, červenou mletou paprikou, sušeným česnekem, kurkumou, italskými bylinky a pokapejte olivovým olejem – pořádně promíchejte.

4. Následně brambory rozložte na plech vyložený alobalem pěkně vedle sebe, které polijte zbylou šťávou a nechte chvíli stranou.

Zapečené masové vrtulky s koprovou náplní obalené v slanině s křupavými brambory
Zdroj: Obľúbené recepty

5. Marinované plátky masa položte na čistou plochu a každý plátek potřete koprovou náplní, poté srolujte do ruličky a obalte do slaninového zábalu.

Zapečené masové vrtulky s koprovou náplní obalené v slanině s křupavými brambory
Zdroj: Obľúbené recepty
Zapečené masové vrtulky s koprovou náplní obalené v slanině s křupavými brambory
Zdroj: Obľúbené recepty

6. Potom vrtulky propíchejte 3 kovovými špejlemi a položte na brambory. Pak přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě 60-70 minut při 180 °C dozlatova a dokřupava.

Zapečené masové vrtulky s koprovou náplní obalené v slanině s křupavými brambory
Zdroj: Obľúbené recepty
Zapečené masové vrtulky s koprovou náplní obalené v slanině s křupavými brambory
Zdroj: Obľúbené recepty
Zapečené masové vrtulky s koprovou náplní obalené v slanině s křupavými brambory
Zdroj: Obľúbené recepty

7. Po uplynutí doby vyndejte plech z trouby, odstraňte alobal a potřete vrtulky ještě zbylou koprovou náplní a vložte opět do trouby na 10 minut při 240 °C.

Zapečené masové vrtulky s koprovou náplní obalené v slanině s křupavými brambory
Zdroj: Obľúbené recepty
Zapečené masové vrtulky s koprovou náplní obalené v slanině s křupavými brambory
Zdroj: Obľúbené recepty
Zapečené masové vrtulky s koprovou náplní obalené v slanině s křupavými brambory
Zdroj: Obľúbené recepty

8. Zapečené masové vrtulky s koprovou náplní obalené v křupavé slanině podávejte s křupavými brambory a hlavně s láskou a velkou chutí.

Zapečené masové vrtulky s koprovou náplní obalené v slanině s křupavými brambory
Zdroj: Obľúbené recepty
Zapečené masové vrtulky s koprovou náplní obalené v slanině s křupavými brambory
Zdroj: Obľúbené recepty

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!