Zapečená vepřová panenka ve tvaru copánků se slaninou a kečupem podávaná s lilkovým salátem

Sháníte jedinečný a chutný recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na zapečenou vepřovou panenku ve tvaru copánků se slaninou a kečupem podávanou s lilkovým salátem. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Zapečená vepřová panenka ve tvaru copánků se slaninou a kečupem podávané s lilkovým salátem
Zdroj: Dorfrezepte

Zapečená vepřová panenka ve tvaru copánků se slaninou a kečupem podávaná s lilkovým salátem

Co budeme potřebovat:
  • 1 vepřová panenka
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 6 proužky slaniny

Ostatní:

  • rostlinný olej + 1 lžíce másla – na smažení
  • 1 hlavička česneku
  • 3 větvičky rozmarýnu
  • kečup – na potření

Salát:

  • 1 lilek + sůl
  • 2 lžíce kukuřičný škrob
  • rostlinný olej – na smažení
  • 2 rajčata
  • svazek čerstvé petrželky
  • 2 lžíce sladkokyselé omáčky
  • 2 kousky čerstvého sýra

Jak budeme postupovat:

1. Vepřovou panenku nakrájejte na půlky a každou půlku nakrájejte na 3 proužky, které posypejte solí a černým mletým pepřem – masírujte rukou, aby se koření vstřebalo.

Zapečená vepřová panenka ve tvaru copánků se slaninou a kečupem podávaná s lilkovým salátem
Zdroj: Dorfrezepte
Zapečená vepřová panenka ve tvaru copánků se slaninou a kečupem podávaná s lilkovým salátem
Zdroj: Dorfrezepte
Zapečená vepřová panenka ve tvaru copánků se slaninou a kečupem podávaná s lilkovým salátem
Zdroj: Dorfrezepte

2. Následně na každý proužek položte proužek slaniny, které upevněte provázkem a vytvarujte copánky, které na konci také upevněte provázkem. Postup opakujte ještě jednou.

Zapečená vepřová panenka ve tvaru copánků se slaninou a kečupem podávaná s lilkovým salátem
Zdroj: Dorfrezepte
Zapečená vepřová panenka ve tvaru copánků se slaninou a kečupem podávaná s lilkovým salátem
Zdroj: Dorfrezepte
Zapečená vepřová panenka ve tvaru copánků se slaninou a kečupem podávaná s lilkovým salátem
Zdroj: Dorfrezepte
Zapečená vepřová panenka ve tvaru copánků se slaninou a kečupem podávaná s lilkovým salátem
Zdroj: Dorfrezepte

3. Do pánve s rozehřátým olivovým olejem a máslem položte rozpůlenou hlávku česneku a 3 větvičky rozmarýnu – smažte na mírném ohni. Potom položte copánky, které smažte, z každé strany dozlatova. Po smažení je přendejte do zapékací mísy spolu s česnekem, pak je polijte zbylým aromatickým olejem a potřete kečupem.

Zapečená vepřová panenka ve tvaru copánků se slaninou a kečupem podávaná s lilkovým salátem
Zdroj: Dorfrezepte
Zapečená vepřová panenka ve tvaru copánků se slaninou a kečupem podávaná s lilkovým salátem
Zdroj: Dorfrezepte
Zapečená vepřová panenka ve tvaru copánků se slaninou a kečupem podávaná s lilkovým salátem
Zdroj: Dorfrezepte
Zapečená vepřová panenka ve tvaru copánků se slaninou a kečupem podávaná s lilkovým salátem
Zdroj: Dorfrezepte
Zapečená vepřová panenka ve tvaru copánků se slaninou a kečupem podávaná s lilkovým salátem
Zdroj: Dorfrezepte

4. Potom mísu přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě 20-25 minut při 180 °C.

Zapečená vepřová panenka ve tvaru copánků se slaninou a kečupem podávaná s lilkovým salátem
Zdroj: Dorfrezepte

5. Do velké mísy vložte nakrájený lilek na kostky, který osolte a nechte 10 minut odležet. Pak přisypejte kukuřičný škrob a dobře promíchejte.

Zapečená vepřová panenka ve tvaru copánků se slaninou a kečupem podávaná s lilkovým salátem
Zdroj: Dorfrezepte

4. Do pánve s rozehřátým olejem vložte nakrájený a osolený lilek, který smažte na mírném ohni dozlatohněda. Po smažení lilek přendejte na talíř s papírovou utěrkou.

Zapečená vepřová panenka ve tvaru copánků se slaninou a kečupem podávaná s lilkovým salátem
Zdroj: Dorfrezepte
Zapečená vepřová panenka ve tvaru copánků se slaninou a kečupem podávaná s lilkovým salátem
Zdroj: Dorfrezepte

5. Salát: Do salátové mísy vložte nakrájená rajčata na kousky, nasekaný svazek čerstvé petrželky, smažený lilek a dochuťte sladkokyselou omáčkou – dobře promíchejte a na salát položte kousky čerstvého sýra.

Zapečená vepřová panenka ve tvaru copánků se slaninou a kečupem podávaná s lilkovým salátem
Zdroj: Dorfrezepte
Zapečená vepřová panenka ve tvaru copánků se slaninou a kečupem podávaná s lilkovým salátem
Zdroj: Dorfrezepte
Zapečená vepřová panenka ve tvaru copánků se slaninou a kečupem podávaná s lilkovým salátem
Zdroj: Dorfrezepte

6. Zapečenou vepřovou panenku ve tvaru copánků se slaninou a kečupem podávejte s lilkovým salátem a hlavně s láskou a velkou chutí.

Zapečená vepřová panenka ve tvaru copánků se slaninou a kečupem podávaná s lilkovým salátem
Zdroj: Dorfrezepte

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: