Geniální trik na vyčištění rychlovarné konvice pomocí levných a jednoduchých způsobů

Čistá rychlovarná konvice je základem pro přípravu chutného a voňavého čaje nebo kávy. Bohužel, vodní kámen, ten nevzhledný bílý, křídový zbytek, se v konvici může snadno hromadit a negativně ovlivňovat chuť vody, a tím i vašeho oblíbeného nápoje. Navíc přítomnost vodního kamene prodlužuje dobu ohřevu vody, což může snížit životnost vaší konvice. Ale nemusíte se obávat, dnes vám ukážeme, jak si konvici vyčistit pomocí levných a jednoduchých způsobů, které máte pravděpodobně právě u sebe doma.

Zdroj: istock.com

Použijte slupky od brambor

Ano, čtete správně. Slupky od brambor, obvykle považované za bezcenný odpad, mohou být vaším spojencem v boji proti vodnímu kameni. Stačí vložit slupky do konvice, zalít vodou a zapnout. Tento proces opakujte dvakrát s novými slupkami. V případě silného nánosu vodního kamene můžete postup opakovat dle potřeby. Výsledek? Vaše konvice bude vypadat jako nová, a navíc ušetříte za čistící prostředky.

Další způsoby, jak vyčistit konvici

Pokud slupky od brambor nejsou vaší první volbou, nebojte se. Existuje hned několik dalších metod, které můžete vyzkoušet:

Jedlá soda: Dvě lžičky sody rozpusťte v malém množství vody v konvici. Počkejte přibližně 15 minut, poté konvici vydrhněte a opláchněte.

Coca-Cola: Sklenici coly zřeďte alespoň 100 mililitry vody, směs nalijte do konvice a nechte jednou provařit, následně konvici opláchněte.

Šťáva z citronu nebo prášek kyseliny citronové: Nalijte cca 250 mililitrů šťávy do konvice a nechte působit okolo jedné hodiny, nebo zřeďte prášek kyseliny citronové s vodou a necháte působit tři hodiny. Poté stačí konvici provařit vodou.

Zdroj: istock.com

Vyzkoušejte také:

Jak natrvalo odstranit žluté skvrny ze záchodového prkénka: Jednoduchý a účinný domácí trik

Perfektní hotelový trik pro čistou a voňavou toaletu: Bez chemie, s leskem čistoty!

Každý z těchto způsobů má své výhody a můžete si vybrat ten, který vám nejlépe vyhovuje. Ať už jde o ekologické řešení pomocí bramborových slupek nebo využití běžně dostupných kuchyňských ingrediencí, udržení čistoty vaší rychlovarné konvice je snadné a cenově dostupné. Zachovejte si chuť a kvalitu vašich oblíbených nápojů s těmito jednoduchými a efektivními metodami čištění.