Levné, rychlé a tak chutné: Jemně pikantní játra s cibulkou a bramborami

Hledáte-li inspiraci pro levný, rychlý a zároveň chutný oběd, jemně pikantní játra s cibulkou a bramborami jsou skvělou volbou. Tento pokrm kombinuje jemnou chuť kuřecích jater s pikantním nádechem pálivé papriky, slaniny pro plnější chuť a cibule pro sladkost. Jídlo je ideální pro dny, kdy chcete na stůl kvalitní a chutný oběd, ale nechcete utrácet mnoho peněz nebo trávit dlouhé hodiny v kuchyni. Následující recept vás krok za krokem provede přípravou tohoto lahodného jídla.

Zdroj: receptneked.hu

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg brambor
  • 500 g kuřecích jater
  • 100 g slaniny, nakrájené na kostičky
  • 2 velké cibule
  • 1 pálivou papriku (nebo chilli pepř/jiný pálivý pepř podle chuti)
  • Sůl, pepř, majoránka, červená paprika
  • 2 lžíce vepřového sádla nebo oleje

Jak budeme postupovat:

1) Příprava jater: Kuřecí játra důkladně očistíme, omyjeme a necháme dobře okapat.

2) Orestování cibule a slaniny: Cibuli nakrájíme na tenké plátky, slaninu na kostičky. Na pánvi rozehřejeme sádlo nebo olej a osmahneme slaninu. Poté přidáme cibuli a restujeme, dokud nezačne hnědnout.

3) Přidání jater a koření: Do pánve přidáme játra, sůl a koření (majoránku, červenou papriku, pepř). Restujeme, dokud nejsou játra opečená. Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou pálivou papriku a restujeme další 2-3 minuty.

4) Příprava brambor: Brambory nakrájíme na plátky a uvaříme ve vodě do měkka. Podle preference je můžeme také osmahnout na pánvi s trochou sádla nebo oleje pro křupavý povrch.

5) Servírování: Vařené nebo opražené brambory podáváme jako přílohu k játrům s cibulkou a pikantní paprikou.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Jemně pikantní játra s cibulkou a bramborami představují vynikající a cenově dostupnou možnost oběda, který potěší vaše chuťové buňky a zasytí. Tento pokrm dokazuje, že i z jednoduchých a levných surovin lze připravit chutný a výživný oběd. Vyzkoušejte tento snadný recept a užijte si každý kousek tohoto bohatě ochuceného jídla.