Objevte klasiku domácí kuchyně v novém světle s naším pečeným vepřovým masem na cibulce, s bramborami a svěžím mrkvovým salátem s jablky. Tento pokrm je perfektní kombinací šťavnatého masa, zlatavých brambor a osvěžujícího salátu, který přináší do vaší kuchyně vůně tradičních rodinných obědů. Je ideální pro ty, kteří chtějí pohostit své blízké chutným a vyváženým jídlem.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřové maso na cibulce s brambory a s mrkvovým salátem s jablky
Co budeme potřebovat:
Na maso:
- 1 kg vepřové maso (karé)
- olej – na vymazání mísy
- 1 cibule
- 2 střední brambory
- 2 lžíce rostlinný olej
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
Směs na potírání:
- 3 lžíce rostlinný olej
- 1 lžička soli
- 1 lžička černý mletý pepř
- 1 lžička italské bylinky
- 1 lźička červená mletá papriky
Salát:
- 1 mrkev
- 1 bílá ředkvička
- 2 jablka
- 2 lžíce majonéza
- sůl – podle chuti
- cukr – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Vepřové maso nařízněte na hrubé pláty, ale ne úplně. Pak do zapékací mísy vymazané olejem rozložte jemně nakrájenou cibulí a položte na ní vepřové maso.
2. Do mísy vložte nakrájené brambory na plátky, které polijte rostlinným olejem a dochuťte solí, černým mletým pepřem a červenou mletou paprikou – promíchejte rukou, aby se koření s olejem spojilo.
3. Okořeněné brambory pokládejte mezi naříznuté mezery vepřového masa.
4. Směs na potírání: Do malé mísy nalijte olivový olej, přidejte sůl, černý mletý pepř, italské bylinky a červenou mletou papriku – dobře promíchejte a výslednou směsí potřete maso s brambory v míse.
5. Následně přikryjte mísu navlhčeným pergamenem a alobalem.
6. Pečte v předehřáté troubě 60 minut při 180 °C, potom odstraňte alobal a pergamen a pečte dalších 5 minut při 180 °C.
7. Salát: Do salátové mísy dejte nastrouhanou mrkev, bílou ředkvičku, jablka, které dochuťte majonézou, solí, cukrem a černým mletým pepřem – dobře promíchejte a salát je hotový!
8. Pečené vepřové maso na cibulce s brambory podávejte s připraveným čerstvým mrkvovým salátem s jablky a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!