Domácí netradiční měkký křupavý chléb – Lepší než kupovaný!

Dnešní recept na netradiční měkký křupavý chléb Vás oslní nejen vzhledem, ale aj měkkou a křupavou chutí. Až tento domácí chléb jednou ochutnáte, okamžitě si ho zamilujete a na ten kupovaný v obchodě zapomenete! Příprava je velmi jednoduchá a snadná a výsledek Vás zaručeně nadchne.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Domácí netradiční měkký křupavý chléb - Lepší než kupovaný!
Zdroj: Schnell Lecker Kochen

Domácí netradiční měkký křupavý chléb

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 800 g hladká mouka
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžíce cukru
  • 10 g sušené droždí
  • 500 ml teplé vody
  • 30 ml olivový olej

Ostatní:

  • slunečnicový olej – na vymazání mísy
  • mouka – na vysypání plochy
  • olivový olej – na vymazání formy
  • mléko + olivový olej – na potíraní

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Do velké mísy prosejte hladkou mouku (chléb bude měkčí), přisypte sůl, cukr a sušené droždí – promíchejte a vytvořte důlek. Pak přilijte teplou vodu a olivový olej – vypracujte těsto, které uhněťte rukou a vytvarujte velkou kouli.

Domácí netradiční měkký křupavý chléb - Lepší než kupovaný!
Zdroj: Schnell Lecker Kochen
Domácí netradiční měkký křupavý chléb - Lepší než kupovaný!
Zdroj: Schnell Lecker Kochen
Domácí netradiční měkký křupavý chléb - Lepší než kupovaný!
Zdroj: Schnell Lecker Kochen
Domácí netradiční měkký křupavý chléb - Lepší než kupovaný!
Zdroj: Schnell Lecker Kochen

2. Kouli položte do mísy vymazanou olejem, přikryjte fólií a utěrkou. Nechte 2 hodiny kynout na teplém místě. Po 2 hodinách by jste měli získat jemné, vzdušné a nadýchané těsto.

Domácí netradiční měkký křupavý chléb - Lepší než kupovaný!
Zdroj: Schnell Lecker Kochen
Domácí netradiční měkký křupavý chléb - Lepší než kupovaný!
Zdroj: Schnell Lecker Kochen

3. Těsto položte na čistou plochu vysypanou moukou, trochu ho roztáhnete, překrojte na 2 stejné díly a vytvarujte z nich bochníky, které položte do obdélníkové vymazané formy olejem – nechte 30-40 minut kynout na teplém místě.

Domácí netradiční měkký křupavý chléb - Lepší než kupovaný!
Zdroj: Schnell Lecker Kochen
Domácí netradiční měkký křupavý chléb - Lepší než kupovaný!
Zdroj: Schnell Lecker Kochen

4. Po vykynutí jsou krásně nadýchané. Potřete je mlékem smíchaným s olivovým olejem, aby po upečení byly krásné zlatavé.

Domácí netradiční měkký křupavý chléb - Lepší než kupovaný!
Zdroj: Schnell Lecker Kochen
Domácí netradiční měkký křupavý chléb - Lepší než kupovaný!
Zdroj: Schnell Lecker Kochen

5. Pečte při 200 °C po dobu 30-40 minut.

Domácí netradiční měkký křupavý chléb - Lepší než kupovaný!
Zdroj: Schnell Lecker Kochen
Domácí netradiční měkký křupavý chléb - Lepší než kupovaný!
Zdroj: Schnell Lecker Kochen

6. Domácí netradiční měkký křupavý chléb podávejte hlavně s velkou láskou a nadšením.

Domácí netradiční měkký křupavý chléb - Lepší než kupovaný!
Zdroj: Schnell Lecker Kochen
Domácí netradiční měkký křupavý chléb - Lepší než kupovaný!
Zdroj: Schnell Lecker Kochen

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!