Připravte si katův šleh s bramboráčky

Dnes si připravíme tradiční české jídlo, které kombinuje pikantní “Katův šleh” s křupavými bramboráčky. Katův šleh je vynikající vepřové jídlo plné chutí, doplněné o ostré i kyselé prvky, které mu dodávají jedinečný charakter. K tomu přidáme domácí bramboráčky, které jsou oblíbenou pochoutkou na celém území České republiky. Tento recept je ideální pro víkendový oběd nebo večeři, kdy máte čas si vychutnat vaření a potěšit rodinu či přátele skvělým jídlem.

Zdroj: Alena Majdová – starší

Co budeme potřebovat:

Katův šleh:

  • 500 g vepřové kýty
  • 1 červená cibule
  • 1 svazek naťové cibulky (pouze bílá část)
  • 1 červená paprika
  • 1 feferonka (nebo sušené chilli papričky)
  • 300 g sterilovaného leča
  • 1 kyselá okurka
  • 2 lžíce worcesterové omáčky (Heinz)
  • 4 lžíce kvalitního kečupu
  • Sůl, mletý pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • Tuk do pánve

Bramboráčky:

  • 2 velké brambory
  • 3 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • Sůl, mletý pepř
  • 4-5 lžic strouhanky
  • Tuk na smažení

Jak budeme postupovat:

Katův šleh:

1) Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zakápneme worcesterovou omáčkou. Přidáme olej a necháme marinovat. Pokud nemáme čerstvou feferonku, použijeme sušené chilli.

2) Lečo vyklopíme do sítka a necháme odkapat.

3) Cibuli oloupeme a nakrájíme na céčka, papriku a feferonku nakrájíme na proužky resp. nadrobno, okurku na kostičky.

4) V pánvi rozpálíme tuk a přidáme marinované maso. Restujeme 5 minut, přidáme cibuli, feferonku, česnek, papriku a restujeme dalších 5 minut. Poté přidáme lečo a kečup, prohřejeme a dosolíme dle chuti.

Bramboráčky:

1) Brambory nastrouháme – jednu nahrubo, druhou na jemno. Přidáme zbytek ingrediencí a dobře promícháme.

2) Na rozpáleném tuku smažíme z obou stran dozlatova.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Katův šleh s bramboráčky je dokonalou kombinací pikantního masa a křupavých brambor, která zasytí a potěší každého milovníka tradiční české kuchyně. Toto jídlo je ideální pro chvíle, kdy chcete něco výjimečného a přitom zůstat věrni klasice. Příprava může vyžadovat trochu více času, ale výsledek stojí za to. Podávejte s oblibou a užijte si každý kousek.