Vepřová krkovice ve smetanové omáčce s žampiony je lahůdka, která potěší každého milovníka bohatých a krémových omáček. Spojení jemného vepřového masa, aromatických žampionů a husté smetanové omáčky vytváří dokonalou harmonii chutí. Podávané s křupavými hranolky, tento recept se stane oblíbeným jídlem pro všechny příležitosti.
Co budeme potřebovat
- Vepřová krkovice
- Žampiony, nakrájené
- Smetana 30%
- Sůl
- Pepř
- Olej pro smažení
- Jak budeme postupovat
1) Opečení masa: Krkovici opečeme na pánvi zprudka ze všech stran, dokud nezíská zlatavou barvu. Poté maso odebereme z pánve a uchováme ho teplé pod pokličkou.
2) Příprava omáčky: Na výpeku, který zůstal po opečení masa, orestujeme nakrájené žampiony. Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Omáčku necháme na mírném ohni zredukovat do požadované hustoty.
3) Podávání: Maso servírujeme s hotovou smetanovou omáčkou a doplníme porcí křupavých hranolek.
Připravte si také:
- Nejchutnější kuřecí placičky snadno a rychle
- Křupavé brambory se slaninou a cibulkou
- Stehýnka pečená v hořčicovo-česnekové omáčce
Závěr
Vepřová krkovice ve smetanové omáčce s žampiony a hranolky je ideální volbou pro chutný oběd nebo večeři. Toto jídlo je nejen lahodné, ale i relativně snadné na přípravu, což ocení každý, kdo chce pohostit rodinu nebo přátele bez zbytečného stresu z vaření. Krémová omáčka krásně doplňuje chuť vepřové krkovice a žampiony dodávají celému pokrmu příjemnou texturu. Přejeme dobrou chuť!