Křupavé brambory se slaninou a cibulkou

Objevte kouzlo bavorské kuchyně s receptem na křupavé brambory se slaninou a cibulkou. Tento jednoduchý, avšak nesmírně chutný recept, představuje skvělý způsob, jak proměnit běžné ingredience v nevšední gastronomický zážitek. Tyto brambory můžete podávat jako bohatou přílohu nebo jako samostatné hlavní jídlo. S naším přehledným návodem zvládne přípravu každý.

Zdroj: coolinarika.com

Co budeme potřebovat:

  • 2 ks větších brambor
  • ½ hrníčku slaniny nebo šunky nakrájené na kostičky
  • 1 cibule
  • 1-2 stroužky česneku
  • 75 – 100 g másla
  • 1 lžičku tymiánu (volitelné)
  • 1 větvičku rozmarýnu
  • 2 lžíce petrželky nasekané nadrobno
  • 2 lžičky sladké červené papriky
  • 1 lžičku drceného kmínu

Jak budeme postupovat:

1) Příprava brambor: Brambory důkladně omyjeme a ve slupce je uvaříme ve slané vodě. Nemusí být úplně měkké, dokončí se při smažení. Po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky.

2) Smažení: Na hluboké pánvi rozpustíme máslo a přidáme slaninu, nadrobno nakrájenou cibuli a rozmarýn. Smažíme 7-10 minut, přidáme česnek a krátce osmažíme. Směs vyjmeme a odložíme do misky, na pánvi ponecháme máslo.

3) Dokončení brambor: Do rozpáleného másla vložíme plátky brambor a osmažíme dozlatova z obou stran. Poté přidáme zpět osmaženou směs cibule, česneku, slaniny a rozmarýnu, a nakonec přidáme ostatní koření a bylinky. Vše důkladně promícháme a krátce posmažíme.

Vyzkoušejte také: Blesková pečená pizza: Rychlá a chutná večeře

Závěr

Křupavé brambory se slaninou a cibulkou představují dokonalý příklad toho, jak lze z jednoduchých surovin vykouzlit lahodné jídlo, které potěší každého milovníka dobrého jídla. Ať už jako samostatný pokrm nebo jako výjimečná příloha, tento recept se stane oblíbeným doplňkem vašeho kulinářského repertoáru. Přejeme vám dobrou chuť!