Kuřecí srdce a žaludky na smetaně – jednoduchý recept

Představujeme vám jednoduchý recept na lahodné kuřecí srdce a žaludky na smetaně. Tato chutná a rychlá večeře vám přinese radost z domácího vaření a okoření váš jídelníček novými chuťovými zážitky. Připravit tuto lahůdku je hračka, tak pojďme do toho!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Kuřecí srdce a žaludky na smetaně

Co budeme potřebovat:
  • Kuřecí srdce a žaludky 1,5 kg (můžete si vybrat jen jedno)
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Voda nebo kuřecí vývar 300 ml
  • Máslo 60 g
  • Mouka 30 g
  • Tekutá smetana 350 ml
  • Česnek 3-4 stroužky
  • Petržel

Jak budeme postupovat:

1. Na velké pánvi osmahněte na oleji a soli cibuli nakrájenou na kostičky.

2. Smažte 4-5 minut.

3. Přidejte 2 malé mrkve nakrájené na kostičky.

4. Mrkev smažte dalších 4-5 minut.

5. Přidejte 1,5 kg očištěného a důkladně omytého kuřecího masa.

6. Vařte 5 minut nebo dokud nezačne vytékat voda. Několikrát promíchejte.

7. Přidejte 300 ml horké vody nebo kuřecího vývaru.

8. Nechte vařit 1,5 hodiny s přiklopenou pokličkou na mírném ohni.

9. Občas promíchejte.

10. Po dokončení odstavte z ohně a “šťávu” přeceďte přes jemné sítko.

11. Na další velkou pánev dejte 60 g másla a 30 g mouky.

12. Průběžně míchejte po dobu 5 minut.

13. Přidejte scezenou “šťávu”.

14. Neustále míchejte.

15. Vařte asi 5 minut.

16. V několika dávkách přidejte asi 350 ml tekuté smetany.

17. Vařte dalších 10-15 minut.

18. Občas promíchejte.

19. Na smetanovou omáčku přidejte předem připravené maso.

20. Vařte ještě několik minut.

21. Přidejte 3-4 rozdrcené nebo nadrobno nakrájené stroužky česneku.

22. Několikrát zamíchejte a poté vypněte oheň.

23. Přidejte čerstvě nasekanou petrželku.

24. Promíchejte a poté nechte 10 minut odpočívat s přiklopenou pokličkou.

Hotovo! Dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: