Výborná domácí pizza, která nekyne a peče se jen 15 minut

Chystáte se na večer s rodinou nebo přáteli a chcete je překvapit opravdu chutným jídlem? Vyzkoušejte tento recept na domácí pizzu, která nevyžaduje kynutí a je hotová za pouhých 15 minut. Díky jednoduchosti a rychlosti přípravy se tento recept stane vaším favoritem.

Zdroj: Weder Silva

Ingredience:

Na těsto:
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 vejce
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • Špetka soli
  • 1/2 lžíce prášku do pečiva
  • 50 ml mléka
  • 50 ml rostlinného oleje
  • 200 g hladké mouky
Na obložení:
  • 250 g sýra mozzarella
  • 200 g kalábrijského salámu
  • 2 rajčata
  • 100 g rajčatové omáčky
  • Oregano podle chuti

Postup přípravy:

1) Příprava těsta: Ve misku přidejte smetanu, vejce, mléko, špetku soli a škrob. Dobře promíchejte špachtlí. Přidejte mouku, olej a prášek do pečiva a opět promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto.

2) Příprava plechu: Plech potřete olejem a posypte moukou. Těsto na plech nanesete a rovnoměrně rozetřete.

3) Příprava pizzy: Těsto polijte rajčatovou omáčkou a rozetřete. V hluboké misce smíchejte nastrouhaný salám, nastrouhanou mozzarellu a nadrobno nakrájená rajčata. Nádivku nanesete na těsto a posypte zbytkem sýra. Na vrch naskládejte plátky rajčat a salámu a posypte oreganem.

4) Pečení: Pizzu pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.

5) Podávání: Po upečení nechte pizzu chvíli vychladnout a podávejte. Můžete servírovat s pikantní omáčkou podle vašeho výběru.

Recept na plněné placky šunkou a sýrem

Závěr:

Tato domácí pizza je skvělou volbou pro rychlou večeři nebo oběd. Díky jednoduché a rychlé přípravě si ji oblíbíte a stane se vaším oblíbeným receptem na pizzu. Vychutnejte si ji s rodinou a přáteli. Dobrou chuť!