Majonézové buchtičky plněné tvarohem, zeleninou a šunkou

Majonezové buchtičky plněné tvarohem, zeleninou a dalšími ingrediencemi jsou skvělou volbou pro snídani, oběd nebo jako chutný snack. Tento recept kombinuje měkké a nadýchané těsto s bohatou a výživnou náplní, což tvoří perfektní harmonii chutí.

Zdroj: Jana Oravcova

Co budeme potřebovat:

Pro těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 125 g majonézy
  • 1 vejce
  • 15 g čerstvého droždí
  • 75 ml vlažného mléka

Pro náplň:

  • Tvaroh
  • Čerstvá rajčata
  • Paprika
  • Šunka
  • Sýr

Postup přípravy:

1) Příprava těsta: Do mísy dejte hladkou mouku, přidejte majonézu, vejce, droždí rozpuštěné ve vlažném mléku. Vše promíchejte a vypracujte hladké těsto. Nechte těsto na teplém místě kynout.

2) Příprava náplně: Tvaroh, nakrájená rajčata, papriku, šunku a sýr smíchejte dohromady. Připravte si náplň podle své chuti.

3) Tvarování buchtiček: Z vykynutého těsta odkrajujte kousky, naplňte je připravenou směsí a vytvarujte buchtičky.

4) Pečení buchtiček: Buchtičky dejte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte je ještě chvíli kynout na plechu a poté je pečte v předehřáté troubě na střední teplotu (asi 180°C) dozlatova.

Závěr:

Majonezové buchtičky plněné tvarohem a zeleninou jsou výbornou a originální variantou tradičních buchet. Jsou vhodné na každou příležitost a zaručeně si je oblíbíte pro jejich výjimečnou chuť a jednoduchou přípravu.