Vepřové steaky v hořčičné omáčce: krok za krokem

V našem podrobném průvodci vám ukážeme, jak krok za krokem připravit vepřové steaky v hořčičné omáčce. Tento recept je perfektní kombinací masa a omáčky, která dodá vašemu jídlu nezapomenutelný charakter. Připravte se na to, že tento recept rychle stane se stálou součástí vašeho kuchařského repertoáru!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Vepřové steaky v hořčičné omáčce s pečeným bramborem
Zdroj: SOS kuchyňa

Vepřové steaky v hořčičné omáčce

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg vepřové maso – steak
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • olej – na smažení

Omáčka:

  • olej – na smažení
  • 250-300 g cibule
  • 1 lžička soli
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce hořčice
  • 1 lžíce mouky
  • 50 ml horké vody – podle potřeby

Příloha:

  • pečené brambory

Jak budeme postupovat:

1. Vepřové maso nakrájejte na steaky, přikryjte fólií a vyklepejte z obou stran, poté je posypejte solí a černým mletým pepřem.

Vepřové steaky v hořčičné omáčce s pečeným bramborem
Zdroj: SOS kuchyňa
Vepřové steaky v hořčičné omáčce s pečeným bramborem
Zdroj: SOS kuchyňa

2. Následně je položte do pánve s rozehřátým olejem – smažte je na mírném ohni z obou stran dozlatova a po smažení je vyndejte z pánve a přendejte na talíř.

Vepřové steaky v hořčičné omáčce s pečeným bramborem
Zdroj: SOS kuchyňa
Vepřové steaky v hořčičné omáčce s pečeným bramborem
Zdroj: SOS kuchyňa

3. Omáčka: Do jiné pánve s rozehřátým olejem vsypejte nadrobno nakrájenou cibulí – smažte ji do zlatohněda. Dochuťte solí a přimíchejte prolisovaný česnek – promíchejte, přidejte hořčici – míchejte a na konec přisypejte mouku – dobře promíchejte a postupně podlévejte horkou vodou – pořádně promíchejte a stále vařte.

Vepřové steaky v hořčičné omáčce s pečeným bramborem
Zdroj: SOS kuchyňa
Vepřové steaky v hořčičné omáčce s pečeným bramborem
Zdroj: SOS kuchyňa

4. Potom do omáčky položte smažené steaky a přelijte omáčkou – společně vařte a po uvaření podávejte pečenými bramborami.

Vepřové steaky v hořčičné omáčce s pečeným bramborem
Zdroj: SOS kuchyňa
Vepřové steaky v hořčičné omáčce s pečeným bramborem
Zdroj: SOS kuchyňa

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: