V našem podrobném průvodci vám ukážeme, jak krok za krokem připravit vepřové steaky v hořčičné omáčce. Tento recept je perfektní kombinací masa a omáčky, která dodá vašemu jídlu nezapomenutelný charakter. Připravte se na to, že tento recept rychle stane se stálou součástí vašeho kuchařského repertoáru!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřové steaky v hořčičné omáčce
Co budeme potřebovat:
- 1 kg vepřové maso – steak
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- olej – na smažení
Omáčka:
- olej – na smažení
- 250-300 g cibule
- 1 lžička soli
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 lžíce mouky
- 50 ml horké vody – podle potřeby
Příloha:
- pečené brambory
Jak budeme postupovat:
1. Vepřové maso nakrájejte na steaky, přikryjte fólií a vyklepejte z obou stran, poté je posypejte solí a černým mletým pepřem.
2. Následně je položte do pánve s rozehřátým olejem – smažte je na mírném ohni z obou stran dozlatova a po smažení je vyndejte z pánve a přendejte na talíř.
3. Omáčka: Do jiné pánve s rozehřátým olejem vsypejte nadrobno nakrájenou cibulí – smažte ji do zlatohněda. Dochuťte solí a přimíchejte prolisovaný česnek – promíchejte, přidejte hořčici – míchejte a na konec přisypejte mouku – dobře promíchejte a postupně podlévejte horkou vodou – pořádně promíchejte a stále vařte.
4. Potom do omáčky položte smažené steaky a přelijte omáčkou – společně vařte a po uvaření podávejte pečenými bramborami.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!