Plněné bramborové knedlíky jsou klasickým a oblíbeným jídlem, které může být servírováno s různými druhy náplní a příloh. Tento recept nabízí variaci s náplní z juniorského sýra nebo uzeného masa a je doplněný o kysané zelí a špenát. Připravte se na chutnou a sytou hostinu!
Co budeme potřebovat:
Pro knedlíky:
- 1 kg brambor
- 2 vejce
- Sůl
- Hrubá mouka
- Náplň: Junior sýr nastrouhaný na jemno nebo uzené maso
Pro kysané zelí:
- Kysané zelí
- Cukr
- Světlá jíška (hladká mouka osmažená na oleji do světla)
Pro špenát:
- Špenát (rozmražený)
- 5 stroužků česneku
- Smetana
- 1 vejce
Postup přípravy:
1) Příprava knedlíků: Uvařte brambory, nechte vychladnout a nastrouhejte na jemno. Přidejte vejce, sůl a tolik hrubé mouky, aby se těsto dalo zpracovávat. Těsto rozdělte, naplňte juniorem nebo uzeným masem a vytvarujte knedlíky.
2) Vaření kysaného zelí: Kysané zelí vařte do měkka. Přidejte cukr a světlou jíšku, vařte dalších 15 minut a občas promíchejte.
3) Příprava špenátu: Rozmražený špenát přiveďte v kastrůlku k varu, přidejte nasekaný česnek. Ve smetaně rozkvedlejte vejce, přidejte do špenátu a povařte.
4) Dokončení: Vařte knedlíky ve vřící vodě, dokud nevyplavou na povrch. Podávejte s kysaným zelím a špenátem.
Závěr:
Plněné bramborové knedlíky představují tradiční a velmi oblíbené jídlo, které může být podáváno s různými druhy příloh. Tento recept je ideální pro každého, kdo si chce pochutnat na bohatém a chutném pokrmu.