Recept na plněné bramborové knedlíky se zelím a špenátem

Plněné bramborové knedlíky jsou klasickým a oblíbeným jídlem, které může být servírováno s různými druhy náplní a příloh. Tento recept nabízí variaci s náplní z juniorského sýra nebo uzeného masa a je doplněný o kysané zelí a špenát. Připravte se na chutnou a sytou hostinu!

Zdroj: Světlana Orlová

Co budeme potřebovat:

Pro knedlíky:

  • 1 kg brambor
  • 2 vejce
  • Sůl
  • Hrubá mouka
  • Náplň: Junior sýr nastrouhaný na jemno nebo uzené maso

Pro kysané zelí:

  • Kysané zelí
  • Cukr
  • Světlá jíška (hladká mouka osmažená na oleji do světla)

Pro špenát:

  • Špenát (rozmražený)
  • 5 stroužků česneku
  • Smetana
  • 1 vejce

Postup přípravy:

1) Příprava knedlíků: Uvařte brambory, nechte vychladnout a nastrouhejte na jemno. Přidejte vejce, sůl a tolik hrubé mouky, aby se těsto dalo zpracovávat. Těsto rozdělte, naplňte juniorem nebo uzeným masem a vytvarujte knedlíky.

2) Vaření kysaného zelí: Kysané zelí vařte do měkka. Přidejte cukr a světlou jíšku, vařte dalších 15 minut a občas promíchejte.

3) Příprava špenátu: Rozmražený špenát přiveďte v kastrůlku k varu, přidejte nasekaný česnek. Ve smetaně rozkvedlejte vejce, přidejte do špenátu a povařte.

4) Dokončení: Vařte knedlíky ve vřící vodě, dokud nevyplavou na povrch. Podávejte s kysaným zelím a špenátem.

Závěr:

Plněné bramborové knedlíky představují tradiční a velmi oblíbené jídlo, které může být podáváno s různými druhy příloh. Tento recept je ideální pro každého, kdo si chce pochutnat na bohatém a chutném pokrmu.