Nekupujte již pečivo – Recept na dokonalé domácí housky

Domácí pečení housek vám přinese radost nejen z vaření, ale i z vůně čerstvě upečeného pečiva. Tento recept na dokonalé domácí housky je jednoduchý a výsledek je vždy nadýchaný a chutný. Už nebudete muset kupovat pečivo, když můžete mít ty nejlepší housky přímo z vaší kuchyně.

Zdroj: Jarda Martina

Co budeme potřebovat:

  • Půl kostky čerstvého droždí
  • 1 lžíce cukru
  • 250 ml vlažného mléka
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce sádla
  • 0,5 kg hladké mouky (může se namíchat s polohrubou)
  • 1 lžička soli
  • Vajíčko na potření
  • Semínka a hrubozrnná sůl na posypání

Postup přípravy:

1) Příprava těsta: V míse smíchejte droždí, cukr a část vlažného mléka a nechte kvásek vzejít. Pak přidejte zbytek mléka, másla, sádla, mouku a sůl. Vypracujte hladké těsto (použijte robot nebo ruce). Nechte těsto nakynout na teplém místě.

2) Tvarování housek: Těsto rozdělte na 10-12 dílů, z každého vytvarujte housku. Nechte housky znovu nakynout minimálně 15 minut.

3) Pečení housek: Housky potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte semínky a hrubozrnnou solí. Předehřejte troubu na 220°C, vložte housky a ihned snižte teplotu na 180/190°C. Pečte 15-20 minut, dokud nejsou zlatavé.

Připravte si domácí kaiserky snadno a rychle

Závěr:

Tyto domácí housky jsou dokonalým doplňkem k jakémukoli jídlu nebo mohou být skvělou svačinou samy o sobě. Užijte si čerstvost a kvalitu domácího pečiva s tímto jednoduchým receptem.