Černé trubičky s karamelovým krémem: Vánoční cukroví

Černé trubičky s karamelovým krémem jsou lahodným a elegantním vánočním cukrovím, které potěší nejen svým vzhledem, ale i výbornou chutí. Toto cukroví je ideální pro ty, kteří mají rádi kombinaci bohatého karamelu a jemného těsta.

Zdroj: Jana Spurná

Ingredience:

Těsto:

  • 350 g hladké mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 180 g másla
  • 70 g mletých ořechů
  • 1 celé vejce
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce kakaa

Karamelový krém:

  • 1 uvařené salko (slazené kondenzované mléko)
  • 1 balíček másla

Čokoládová poleva:

  • Čokoláda na vaření
  • Ztužený tuk (např. Iva)

Postup přípravy:

1) Příprava těsta: V míse smíchejte mouku, moučkový cukr, kakao a mleté ořechy. Přidejte máslo, vejce a žloutek. Vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a nechte odpočinout v lednici nejlépe přes noc.

2) Pečení trubiček: Rozválejte těsto a vykrajujte z něj kolečka. Kolečka omotejte na speciální formičky na trubičky. Pečte v předehřáté troubě na 165 °C asi 10 minut.

3) Příprava karamelového krému: Uvařené salko nechte vychladnout, poté smíchejte s utřeným máslem do hladka.

4) Příprava čokoládové polevy: Rozpusťte čokoládu na vaření spolu se ztuženým tukem.

5) Dokončení cukroví: Po vychladnutí trubičky naplňte karamelovým krémem a namočte jejich konce do čokoládové polevy.

Tip:

  • Při plnění trubiček použijte cukrářský sáček, aby byl krém rovnoměrně rozložen.

Košíčky Izidor – vánoční cukroví

Závěr:

Černé trubičky s karamelovým krémem jsou skvělou volbou pro ty, kteří hledají něco nového a originálního na vánočním stole. Kombinace kakaového těsta, bohatého karamelu a jemné čokoládové polevy je neodolatelná..