Vepřové maso v hořčičné omáčce s hranolky

Připravte si chutné vepřové maso v hořčičné omáčce s hranolky, klasické jídlo, které osloví všechny milovníky bohatých a pikantních chutí. Tento recept kombinuje šťavnaté vepřové maso s bohatou hořčičnou omáčkou a je ideální jako sytý oběd nebo večeře.

Zdroj: Diana Jana Saric

Ingredience

  • Vepřové maso (podle počtu porcí)
  • Olivový olej
  • 2-3 cibule, nakrájené na kolečka
  • 2-3 stroužky česneku, nakrájené na kolečka
  • Červená paprika, pepř
  • Majonéza
  • 2-3 lžíce plnotučné hořčice
  • Hovězí vývar
  • Smetana na zjemnění
  • Případně další hořčice a trochu Maggi

Postup

1) Příprava masa: Maso osolte, opepřete a na olivovém oleji opečte z obou stran dozlatova. Poté maso odložte stranou.

2) Příprava omáčky: Na stejné pánvi osmažte cibuli a česnek dozlatova. Přidejte červenou papriku a pepř. Poté přidejte majonézu a hořčici a krátce osmažte.

3) Dušení: Na směs vrátíte maso, přilijte hovězí vývar a vařte, dokud není maso měkké.

4) Dokončení omáčky: Maso vyjměte a omáčku zahustěte. Přidejte smetanu pro zjemnění a dle chuti můžete přidat více hořčice nebo Maggi.

5) Podávání: Hotové maso s omáčkou podávejte s hranolky.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Vepřové maso v hořčičné omáčce s hranolky je výborný a sytý pokrm, který potěší každého milovníka masitých jídel. Tento recept je ideální pro chutný oběd nebo večeře a garantuje spokojenost u stolu.