Pečené brambory plněné slaninou a sýrem – Mňamka!

Připravit si něco chutného a zároveň jednoduchého nemusí být vůbec složité. Pečené brambory plněné slaninou a sýrem jsou dokonalou kombinací. Tato receptura vám ukáže, jak si vychutnat sytou a lahodnou pochoutku, která se stane rychle oblíbenou ve vaší domácnosti.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Pečené brambory plněné slaninou a sýrem - Mňamka!
Zdroj: gustoase.net

Pečené brambory plněné slaninou a sýrem

Co budeme potřebovat:
  • 5 velkých brambor
  • 200 g nastrouhaného sýra
  • 50 g másla
  • 150 g slaniny
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 svazek čerstvé petrželky

Jak budeme postupovat:

1. Brambory omyjte pod tekoucí vodou se slupkou a osušte je papírovým ubrouskem. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte je přibližně 45 minut při teplotě 180 stupňů, dokud se do nich lehce zasune vidlička.

2. Po upečení nechte brambory velmi krátce vychladnout a pak nožem udělejte na každém z nich menší řez, abyste vytvořili jamku pro náplň. Nevyjímejte celý střed brambor, jen dostatek na vytvoření malého prostoru pro náplň. Alternativně můžete brambory rozkrojit napůl a vydlabat každou polovinu.

3. Do teplého bramborového středu přidejte máslo pokojové teploty a důkladně promíchejte.

4. Slaninu nakrájejte na co nejmenší kousky a rychle osmažte, dokud nezezlátne. Poté ji vložte na papírový ubrousek, aby vsákla přebytečný tuk. Osmaženou slaninu přidejte k bramborovému středu a poté přidejte nastrouhaný sýr, sůl a pepř podle chuti. Dobře promíchejte a náplní naplňte brambory, přitlačte co nejvíce.

5. Brambory znovu položte na plech, posypte nasekanou petrželkou a pečte dalších 10-15 minut při 180 stupních. Pečené brambory jsou lahodné k jakémukoli jídlu.

Dobrou chuť! 🙂

Pečené brambory plněné slaninou a sýrem - Mňamka!
Zdroj: gustoase.net