Dokonalá hruškovo-jablečná buchta se zakysanou smetanou

Tato hruškovo-jablečná buchta je osvědčeným receptem, který potěší každou chuťovku. Je jednoduchá na přípravu a výsledek stojí za to! Pokud hledáte dokonalý recept na podzimní odpoledne, jste na správném místě.

Zdroj: Markéta Obručová

Ingredience:

Těsto:

  • 3 vejce
  • 200g cukru krystal
  • 1 dcl oleje
  • 1 dcl mléka
  • 200g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva

Náplň:

  • Nahrubo nastrouhaná jablka a hrušky
  • Nasekané ořechy (volitelné)

Dekorace:

  • Zakysaná smetana
  • Vanilkový cukr
  • Skořice

Postup:

1) Příprava těsta: Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem krystal. Přidejte olej a mléko a promíchejte. Postupně přidávejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

2) Vymažte a vysypte plech. Těsto rovnoměrně rozprostřete po plechu.

3) Náplň: Na těsto rovnoměrně rozložte nastrouhaná jablka a hrušky. Pokud používáte ořechy, posypte je po ovoci.

4) Pečte v předehřáté troubě na 175°C po dobu 25 minut nebo dokud není buchta pevná na dotek a zlatavá.

5) Dekorace: Nechte buchtu vychladnout. Potřete ji zakysanou smetanou a posypte směsí vanilkového cukru a skořice.


Vyzkoušejte také – Nadýchané jogurtové koláčky s oblíbenou náplní

Závěr:

Tato hruškovo-jablečná buchta je dokonalá pro každou příležitost, ať už jde o rodinné setkání, oslavu nebo jen odpolední čaj. Užijte si sladký okamžik s touto vynikající buchtou!