Koláč z oříškové drobenky s jablky a tvarohem

Tento chutný koláč kombinuje křupavou oříškovou drobenku, sladká jablka a jemný tvarohový krém. Ideální dezert pro rodinné setkání nebo jen tak k odpolední kávě.

Zdroj: Anna Žáčková

Ingredience:

Drobenka:

  • 320 g polohrubé mouky
  • 150 g mletých ořechů
  • 30 g mletých ovesných vloček
  • 100 g cukru krupice
  • 100 g hnědého cukru
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 220 g másla

Jablka:

  • 4-6 oloupaných jablek
  • 1 lžička skořice
  • Trocha hnědého cukru

Tvarohová náplň:

  • 400-500 g tvarohu
  • 200 ml mléka
  • 2 vejce
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 vanilkový pudink

Postup:

1) Drobenka: V míse smíchejte mouku, mleté ořechy, mleté ovesné vločky, oba cukry a prášek do pečiva. Přidejte máslo a zpracujte směs do drobenky.

2) Jablka: Oloupaná jablka nakrájejte na kostičky a promíchejte se skořicí a hnědým cukrem.

3) Tvarohová náplň: V další míse smíchejte tvaroh, mléko, vejce, vanilkový cukr a vanilkový pudink.

4) Na plech vyložený pečicím papírem rovnoměrně rozprostřete polovinu drobenkového těsta.

5) Nalijte na něj tvarohovou směs a poklaďte kostičkami jablek (pokud máte rádi, můžete přidat i hrozinky).

6) Posypejte zbytkem drobenkového těsta.

7) Pečte v předehřáté troubě na 160°C cca 40-45 minut, dokud není koláč zlatavý.

Čtěte také:

Dobrou chuť!