Plněné zázvorky: Mandle a zázvor v dokonalém spojení

Plněné zázvorky jsou skvělým spojením křehkého těsta s aromatickým nádechem zázvoru a lahodným krémem, který zahrnuje oříšky, máslíčko a delikátní chuť rumu. Čokoládová poleva dodává těmto lahůdkám poslední dokonalý dotek.

Zdroj: Irena Nováková

Ingredience:

Těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 150 g krupicového cukru
  • 170 g másla
  • 2 žloutky
  • 100 g jemně mletých oloupaných mandlí
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 lžičky sušeného zázvoru
  • špetka soli
  • 1 lžička kypřícího prášku

Krém:

  • 150 g másla
  • 70 g mletých oloupaných mandlí
  • 1/2 lžičky sušeného zázvoru
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 lžíce rumu

Postup:

1) Příprava těsta: V míse smíchejte všechny ingredience pro těsto a vypracujte hladkou směs. Těsto dejte do chladničky a nechte odpočívat přes noc.

2) Druhý den těsto vyválejte a vykrájejte z něj vhodné tvary, např. obdélníčky. Pečte při 180°C asi 10 minut nebo dokud nejsou lehce zlatavé.

3) Příprava krému: V hrnci zahřejte smetanu, mandle, zázvor a cukr. Odstavte z ohně, přidejte rum a nechte vychladnout. V jiné míse vyšlehejte máslo do pěny a postupně přidávejte vychladlou směs ze smetany a mandle.

4) Spojte zázvorky tímto krémem a nechte trochu ztuhnout.

5) Pokud si přejete, namočte jednu stranu zázvorky v čokoládové polevě. Nechte ztuhnout a podávejte.

https://primainspirace.cz/2023/10/22/parizske-rohlicky-s-cokoladovou-polevou/

Závěrem:

Plněné zázvorky jsou vynikajícím cukrovím, které potěší všechny milovníky kombinace mandlí a zázvoru. Skvěle chutnají k horkému nápoji a díky svému jedinečnému vzhledu a chuti určitě zaujmou na vánočním stole.