Mini Pavlova je dokonalým dezertem pro speciální příležitosti, ale také pro obyčejný den, kdy si chcete zpříjemnit chvíle u šálku kávy. Tento meringový dezert je krásně křupavý zvenku a měkký zevnitř, doplněný bohatým krémem a čerstvým ovocem.
Ingredience:
Pro meringu:
- 4 bílky
- 220 g cukru krupice
- 3 lžičky bramborového škrobu
- Šťáva z 1/2 citronu
Krém:
- Šlehačka
- Mascarpone
- Ztužovač na šlehačku
- Domácí vanilkový cukr
Ozdoba:
- Lesní plody (maliny, borůvky, jahody atd.)
Postup:
1) Mísu vypláchnu vodou, trošičku na dně nechám, přidám špetku soli a bílky, šlehám na nejvyšší rychlost.Až je sníh vyšlehaný, po lžících přidávám cukr, stále bez přestávky šlehám než spotřebuji všechen cukr, poté přidám škrob a cit.šťávu.Šlehám dál, dokud není sníh hustý, pevný a lesklý.Zkusím promnout mezi prsty, nesmí být cítit žádné zrnko cukru. Šlehám cca 10min.
2) Suším 90 min./90st., musí jít lehce sundat z plechu.
3) Plním šlehačkou s mascarpone, šlehačku šlehám zvlášť, ne dohromady. Přidám ztužovač a trošičku domácího vanil.cukru. Zdobit lze libovolným ovocem.
Doporučení:
Mini Pavlova je nejlepší čerstvá, ale pokud ji potřebujete připravit předem, uchovejte meringy v uzavřené nádobě a krém a ovoce přidejte těsně před podáváním.