Pěnový jablečný koláč, který vrací chuť našeho dětství

Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na pěnový jablečný koláč. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým pekařem či pekařkou, budete mít z této novinky dozajista radost. Jablíčkový koláč, který vrací chuť našeho dětství, do babiččiny kuchyně! Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku.

Pěnový jablečný koláč, který vrací chuť našeho dětství
Zdroj: eletmagazin.hu

Pěnový jablečný koláč

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

Jablečná náplň:

  • 6-8 středně velkých jablek
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 1 lžička skořice

Těsto:

  • 15 dkg margarínu
  • 30 dkg hladké mouky
  • 5 dkg moučkového cukru
  • 1 lžička. vanilkový cukr
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 2 žloutky

Pěna:

  • 6 vaječných bílků
  • 30 dkg moučkového cukru

Jak budeme postupovat:

1. Náplň: Nastrouhejte jablíčka a ochuťte je vanilkovým cukrem a skořicí.

2. Na těsto: Rozdrobte margarín s moukou, poté přisypte moučkový a vanilkový cukr, přidejte zakysanou smetanu a žloutky – promíchejte a vypracujte těsto ve tvaru bochánku, které následně vyválejte.

3. Vymažte dno formy o rozměrech 36 × 26 cm položte do něho vyválené těsto, pak rovnoměrně rozprostřete jablíčkovou náplň.

4. Pečte v předehřáté troubě 40 minut při 170 °C.

5. Z bílků vyšlehejte tuhou pěnu a když je pěna tuhá, po lžících přisypávejte moučkový cukr – pokračujte ve šlehání.

6. Po upečení na základ rozetřete vyšlehanou pěnu, kterou pěkně uhlaďte a vraťte zpět do trouby na dalších 10-15 minut. Je dobré, když se vrchní část pěny začne zbarvovat do pěkného růžového odstínu.

7. Po upečení nechejte vychladnout a podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.

Pěnový jablečný koláč, který vrací chuť našeho dětství
Zdroj: eletmagazin.hu

Přátelé přejeme vám dobrou chuť!