Pikantní pečené brambory: Dokonalá příloha pro Váš oběd

Dnešní recept, který vám nabízíme, jsou pikantní pečené brambory s cibulí a česnekem, které jsou delikátní a skvěle se hodí i jako příloha k hlavnímu jídlu. Tak neváhejte už ani minutu a pusťte se do jejich přípravy! Křupavé, delikátní, božské pikantní pečené brambory pro Vás!

Pikantní pečené brambory: Dokonalá příloha pro Váš oběd
Zdroj: www.mindmegette.hu

Pikantní pečené brambory

Co budeme potřebovat:

Ingredience na přípravu pikantních pečených brambor:

  • 1 kg brambor + studená voda + sůl – podle chuti
  • 3 lžíce kachního tuku
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 2 lžičky tymiánu
  • 2 červené cibule
  • vločky červené papriky – podle chuti
  • 4 stroužky česneku

Jak budeme postupovat:

Způsob přípravy pikantních pečených brambor:

1. Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na hrubší půlměsíce, poté je dejte do hrnce a zalijte takovým množstvím studené vody, aby byly pokryty. Dochuťte solí a přiveďte k varu – vařte 6-8 minut od bodu varu, nevařte do měkka, jen předvařte a po uvaření je sceďte.

2. Do pekáče dejte polovinu tuku, přidejte brambory, které okořeňte rozmarýnem a tymiánem, poté rozložte jemně nakrájené červené cibule, posypejte vločkami červené papriky – dobře promíchejte.

3. Lžící přilijte zbylý tuk – promíchejte a nakonec posypejte stroužky česneku.

4. Pečte v předehřáté troubě 35-40 minut při 200 °C dozlatova a dokřupava.

5. Po upečení je podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.

Pikantní pečené brambory: Dokonalá příloha pro Váš oběd
Zdroj: www.mindmegette.hu

Můžete je také podávat i jako přílohu k hlavnímu jídlu.

Přátele přejeme vám dobrou chuť!