Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na špíz z vepřového masa, brambor a zeleniny pečený v alobalu. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.
Co budeme potřebovat:
- 1,5 kg vepřového masa
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- směs italských bylinek – podle chuti
- 4 lžíce rostlinného oleje
Ostatní:
- 3 brambory
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- červená paprika – podle chuti
- větvička rozmarýnu
- 3 lžíce rostlinného oleje
Salát:
- 1 mrkev
- 2 vařené červené řepy
- 1/2 čínského zelí
- jarní cibulky – podle chuti
- 50 g konzervované kukuřice
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 3 lžíce olivového oleje
Zdobení:
- petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Vepřové maso nakrájejte na silnější plátky.
2. Přikryjte je fólií a z obou stran je vyklepejte.
3. Pak je vložte do mísy. Osolte je, opepřete, posypte směsí italských bylinek, přidejte olej a postup opakujte. Promíchejte a nechte 20-30 minut odstát.
4. Brambory nakrájejte na kolečka a dejte je do mísy. Osolte, opepřete, posypte červenou paprikou, přidejte snítku rozmarýnu, pokapejte olejem a promíchejte.
5. Napíchněte jeden plát vepřového masa na 2 špejle a přidejte brambory. Postup opakujte, dokud není povrch špejle pokrytý a vytvoříte vějíř.
6. Zabalte je do pergamenového papíru a alobalu.
7. Srolujte a vložte do zapékací misky.
8. Pečte v předehřáté troubě 45 minut při 200 °C.
9. Do mísy si dejte nastrouhanou mrkev, nastrouhanou vařenou řepu, nakrájené čínské zelí, nakrájenou jarní cibulku a přidejte kukuřici. Dochuťte solí, pepřem a zalijte olejem. Zamíchejte a salát je hotový!
10. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda je maso opečené, pokud ano, vyjměte ho z trouby.
11. Odstraňte fólii a pečte 25 minut při 200 °C.
12. Nakonec posypejte petrželkou.
13. Podávejte ho se salátem, který jste si připravili.
14. Dobrou chuť!