Měkké malinové pusinky: Sladká rozkoš pro milovníky ovocných lahůdek!

Vstupte do světa neodolatelné sladkosti, kde se setkává měkkost s osvěžující ovocnou chutí! Dnes vám přinášíme recept na malinové pusinky, které jsou jako stvořené pro ty, kdo milují spojení jemného pečiva a šťavnatých plodů.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Malinové pusinky
Zdroj: retete-usoare.eu

Malinové pusinky

  • 75 g vaječného bílku (bílky ze 2 velkých vajec)
  • 350 g cukru
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 220 g malinového pyré (čerstvé maliny jsme rozmixovali mixérem a propasírovali přes jemné síto, abychom je oddělili od pecek)
  • 80 ml vody
  • 10 g agar-agaru (pokud má želírovací schopnost nižší než 900, vezměte 12 g agar-agaru)
  • 30 g glukózového sirupu (nebo sirupu z invertního cukru či cukru)

Jak budeme postupovat:

1. Připravte si kus pečicího papíru, sáček na pipety a trysku o velkém průměru. Pokud chcete získat rovnoměrné a atraktivní pusinky, nakreslete na spodní stranu pečicího papíru kolečka nebo jiné tvary, které použijete jako šablonu.

Malinové pusinky
Zdroj: retete-usoare.eu
Malinové pusinky
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Bílky vyšlehejte mixérem do pěny. Pak do nich postupně přidejte 70 g cukru a šlehejte, dokud se neobjeví tuhé špičky. Ke konci míchání přidejte citronovou šťávu.

Malinové pusinky
Zdroj: retete-usoare.eu
Malinové pusinky
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Nalijte vodu do hrnce. Přidejte malinové pyré a agar-agar. Míchejte. Vzniklou směs vařte na mírném ohni 1-2 minuty od varu, dokud nezačne za stálého míchání houstnout.

4. Poté přidejte 280 g cukru a glukózový sirup. Za stálého míchání vařte malinový sirup na mírném ohni, dokud nedosáhne teploty 103-104 °C (obvykle trvá 8-10 minut).

Malinové pusinky
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Odstavte sirup z ohně a počkejte, až bublinky na povrchu zmizí. Poté ho postupně vlévejte tenkým pramínkem do pusinek – po celou dobu musíte neustále míchat.

Malinové pusinky
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Jakmile se do těsta dostane všechen sirup, pokračujte v míchání pusinek, dokud si nevšimnete, že se začínají usazovat. Dávejte pozor, abyste to s mícháním nepřehnali, protože agar-agar při teplotě 40 °C želíruje a pusinky se pak špatně tvarují.

Malinové pusinky
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Vzniklou směs ihned přeneste do sáčku, na který jste nasadili zvolenou trysku.

8. Vytvarujte pusinky.

Malinové pusinky
Zdroj: retete-usoare.eu
Malinové pusinky
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Nechte je v chladné a dobře větrané místnosti 12-24 hodin ztuhnout a vyschnout.

10. Poté je posypeme moučkovým cukrem a slepíme po dvojicích, přičemž vybereme kousky přibližně stejného průměru.

Malinové pusinky
Zdroj: retete-usoare.eu
Malinové pusinky
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Poté pusinky posypeme ještě trochou moučkového cukru, aby se při podávání nelepily na prsty. Nechte je sušit dalších 6-8 hodin.

Malinové pusinky
Zdroj: retete-usoare.eu

12. Měkké pusinky podávejte s malinami!

Malinové pusinky
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme vám i vašim blízkým příjemné chvíle!