Krok za krokem: Hrníčková mramorová bábovka pro začátečníky

Vstoupit do světa pečení může být vzrušující výzvou, a právě pro začátečníky máme skvělý recept na hrníčkovou mramorovou bábovku. S jednoduchými postupy a nápady se naučíte vytvořit tento lahodný dezert, který okouzlí nejen vaše chuťové pohárky, ale i ty vašich blízkých. Takže si vezměte svůj hrníček a do toho!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Hrníčková mramorová bábovka
Zdroj: iStockphoto

Hrníčková mramorová bábovka

Co budeme potřebovat:
  • 6 žloutky
  • 6 bílky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 hrneček moučkového cukru
  • 1/2 hrnku polohrubé mouky (podle potřeby)
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 3 lžíce oleje
  • 1,5 lžíce kakaa

Ostatní:

  • máslo – na vymazání formy
  • strouhanka – na vysypání formy na pečení
  • moučkový cukr – na posypání

Jak budeme postupovat:

1. Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Žloutky vyšlehejte s vanilkovým a moučkovým cukrem do pěny a bílky ušlehejte do tuha a do mouky vmíchejte prášek do pečiva.

2. Do žloutkové směsi a lehce ušlehaných bílků přisypávejte střídavě po troškách mouku s práškem do pečiva a nakonec přilijte olej.

3. Do vymazané a drobenkou vysypané bábovkové formy nalijte 3/4 těsta. Do zbylého těsta vmíchejte kakao a nalijte ho do formy. Obě těsta propíchejte vidličkou, aby se smíchala.

4. Pečte asi 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

5. Nakonec upečený koláč posypejte moučkovým cukrem a podávejte s velkou chutí a radostí.

Hrníčková mramorová bábovka
Zdroj: iStockphoto